Palkovics hajlandó lenne tárgyalni a színművészetis hallgatókkal

Palkovics hajlandó lenne tárgyalni a színművészetis hallgatókkal

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Mercedes Benz Academy átadásán Kecskeméten (Fotó: Kormány.hu/Árvai Károly)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha közvetlen megkeresést kap, Palkovics László nyitott az egyeztetésre a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival is – ezt válaszolta az Innovációs és Technológiai Minisztérium az ATV Híradó megkeresésére.

Az ITM szerint a kormány célja, hogy az egyetemen tanuló és végző fiatalok színházművészeti, televíziós és filmipari esélyei, lehetőségei jelentősen javuljanak.

Hozzátették: az átalakítással nagyobb lesz az egyetemi önállóság, enyhül az intézmény állami támogatásoknak való kiszolgáltatottsága. A minisztérium közlése szerint Palkovics László a héten első kézből adott tájékoztatást a változtatást megalapozó megfontolásokról a szakma szereplői számára.

„Ehhez az intézményhez 30 éve nem nyúltak hozzá. Változatlan formában működik, és azt gondolom, hogy így ebben a helyzetben a nemzeti identitás megerősítéséhez átörökítéséhez nem tud megfelelő mértékben hozzájárulni”- ezt Hollik István mondta a parlamentben június 4-én annak indoklásául, hogy a KDNP támogatta az egyetem modellváltásával kapcsolatos javaslatot.

Az egyetem diákjai, tanárai és korábbi diákjai vasárnapra tiltakozó akciót hirdettek az intézmény alapítványi működésbe vonása ellen, és visszautasítják a KDNP vádjait.

Vasárnap egyébként tüntetés lesz az egyetem mellett:

https://www.facebook.com/events/684226752141842/