Párttá alakult a Polgári Válasz

Párttá alakult a Polgári Válasz

Bencsik János (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Önállóan készül a 2022-es országgyűlési választásokra a Polgári Válasz; a párt saját listát, az egyéni választókerületekben pedig saját jelölteket állít – közölte Bencsik János független országgyűlési képviselő csütörtökön az MTI-vel.

Bencsik János közleménye szerint az elmúlt hónapok történései az eddigieknél is világosabbá tették: a keresztény, konzervatív gondolatnak jelenleg Magyarországon nincs politikai képviselete. A mozgalom indulása óta sok jelzést kaptak az ország minden részéről, amelyek azt bizonyítják: sokan várják, hogy valaki „felemelje a polgári Magyarország zászlaját, amelyet a Fidesz rég eldobott, a baloldali ellenzék pedig soha nem is hordozott”.

Közölte, hogy a Polgári Válasz nem szolgálja a hatalom érdekeit ellenzéki logó alatt, és nem csatlakozik a hatpárti baloldali ellenzéki összefogáshoz sem. A párt „azokat képviseli, akiket senki más nem képvisel”: a hagyománytisztelő, teljesítményelvű és nemzetben gondolkodó állampolgárokat – tette hozzá.

Ismertette: a párt célja az egymást gyűlölő, mégis egymást életben tartó politikai „szekértáborok” meghaladása. Emellett értelmes és őszinte közbeszédet, érdemi és kulturált vitát szeretnének folytatni, és ugyanezt várják el a közélet minden szereplőjétől. A Polgári Válasz a törvényes rend pártján áll, de a jogszabályok betartásáért cserébe a „hatalom birtokosaitól” példamutatást vár el. A párt továbbá a mindennapokban kiszámíthatóságot, józan ész szerinti működést, átláthatóságot és ellenőrizhető kormányzást követel – olvasható a közleményben.

Bencsik János szerint napról napra egyre több magyar embernek lesz elege „a két nagy politikai tömb alantas mocskolódásából, amely sokszor csak a háttérben kötött alkuk és összefonódások leplezését szolgálja”. A Polgári Válasz az ő hangjuk kíván lenni – hangsúlyozta. – Sokan vagyunk, csak meg kell találnunk egymást, hogy közösen cselekedjünk hazánkért – írta a független országgyűlési képviselő.

A Magyar Hang interjúja Bencsik Jánossal itt olvasható.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Háború és béke IKEA-színekben