Pestszentlőrincen az önkormányzat letesztel minden diákot és tanárt az iskolanyitás előtt, ha kérik

Pestszentlőrincen az önkormányzat letesztel minden diákot és tanárt az iskolanyitás előtt, ha kérik

Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc polgármestere (balra). Fotó: Szaniszló Sándor/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc DK-s polgármestere Facebook-bejegyzésben adott tájékoztatást arról, hogy az önkormányzat saját költségén leteszteli az április 19-re tervezett nyitás előtti hétvégén minden kerületi általános iskolai diákot és a pedagógusokat. A polgármester ezt azzal indokolta, hogy

Az elmúlt hónapokban az önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy az oltásokkal és a járványügyi intézkedésekkel lassítsa a vírus terjedését. Tettük ezt annak ellenére, hogy a kormánytól segítséget nem, csak hátráltatást kaptunk.

Szaniszló szerint „elvették a jogosítványaikat, milliárdos elvonásokkal szűkítették a pénzügyi mozgásterüket, elvették a szakrendelőik irányítását, elvezényelték a szakorvosaikat és szakápolóikat". Úgy vélekedik, hogy a pedagógusok és a családok átoltottsága a nyitás április 19-i időpontjára nem lesz teljes, ami tény.

Az általános tesztelést, amelyről később adnak bővebb tájékoztatást, azzal indokolta, hogy mindenképpen el akarják érni, hogy „az iskolák ne váljanak szuperterjesztő gócpontokká". Már számos bizonyíték áll rendelkezésre arról, hogy az új brit mutáns sokkal jobban fertőzi a gyerekeket, és gyakrabban okoz náluk súlyos betegséget.

A mai nap hozták nyilvánosságra, hogy a járvány eddigi lefiatalabb áldozataként elhunyt egy 14 éves kislány, akinél csupán asztmát tüntettek fel alapbetegségként.

Lapunk információi szerint az egyik lőrinci iskolában a szülői munkaközösség felmérést végez a Facebookon a szülők körében. Volt olyan osztály, ahol eddig a 12 válaszoló szülő közül 12-en nem támogatták az április 19-i nyitást. Egy másik osztályban 10-4 volt a szavazati arány a zárva tartás javára.