Piros lámpánál gázolt a fideszes politikus

Piros lámpánál gázolt a fideszes politikus

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szegedi Balázs, a békéscsabai Fidesz vezetője közlekedési balesetet okozott Békéscsaba belvárosában, amikor májusban a piros jelzés ellenére behajtott egy kereszteződésbe, ahol elütött egy keresztben szabályosan közlekedő kerékpárost – derítette ki a Magyar Narancs, az információt a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Vármegyei Főügyészség is megerősítette.  

Nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett az a nő, akit Szegedi Balázs autójával elütött. „A terhelt 2024. május 6-án, az esti órákban a tulajdonát képező személygépkocsit vezetve közlekedett Békéscsaba lakott területén, a Szarvasi úton. Haladása során a Szarvasi út 73. szám előtti útszakaszon a forgalomirányító fényjelző készülék piros (tilos) jelzését figyelmen kívül hagyta, és elütötte a neki jobbról balra, az utat keresztező kerékpárúton elektromos kerékpárral közlekedő nőt, aki a baleset során 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett” – közölte a Békés Vármegyei Főügyészség a portál megkeresésére.

A cikk szerint az érintettek kezdeményezésére augusztusban indult közvetítői eljárás: ez a gyanúsított és a sértett megegyezését, a bűncselekmény következményeinek jóvátételét és a gyanúsított jogkövető magatartását elősegítő, a gyanúsított, illetve a sértett indítványára, vagy önkéntes hozzájárulásukkal alkalmazható eljárást jelenti. A Békés megyei Főügyészség is megerősítette, hogy a felek közvetítői eljárásban rendezték az ügyet, ezért a Gyulai Járási Ügyészség a büntetőeljárást megszüntette, így a helyi kormánypárti politikus büntethetősége már fel sem merülhet. A Magyar Narancs szerint a közvetítői eljárásban az ilyenkor szokásos jóvátétel anyagi lehetett, de a kártérítés összege nem ismert.