Kiderült, hová megy Orbán Viktor jövő csütörtökön

Kiderült, hová megy Orbán Viktor jövő csütörtökön

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b) kezet fog Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével tárgyalásuk előtt Bécsben 2024. június 30-án. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Walter Rosenkranz, az osztrák parlament új, szabadságpárti elnöke első külföldi hivatalos vendégként Orbán Viktort fogadja Bécsben – erősítette meg az osztrák törvényhozás a Kronen Zeitungnak. Amint a Hvg.hu beszámol róla, a magyar miniszterelnök egy régóta tervezett vitarendezvény miatt utazik Bécsbe, de jövő csütörtökön a parlamentbe is hivatalos. A programban szerepel egy találkozó Herbert Kickllel, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökével is. 

„Orbán személyében Rosenkranz most egy hozzá hasonlóan ellentmondásos vendéggel találkozik a parlamentben: a magyar miniszterelnök köztudottan hevesen EU-ellenes és közben Vlagyimir Putyin orosz elnök barátjának is számít” – idézi a lap a Kronen Zeitung cikkét. 

Mint ismert, szeptember végén az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) 28,8 százalékot szerezve nyerte az osztrák parlamenti választást. A második helyen Karl Nehammer kancellár konzervatív Osztrák Néppártja (ÖVP) végzett a szavazatok 26,3 százalékával. Az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) a voksok 21,1 százalékát tudhatja magáénak. Alexander van der Bellen osztrák államfő a néppárti Nehammert bízta meg kormányalakítással, ám a koalíciós megállapodás tető alá hozása azonban még hónapokig is eltarthat.