Prostituáltakat kizsákmányoló bűnszervezet tagjai ellen emelt vádat az ügyészség

Prostituáltakat kizsákmányoló bűnszervezet tagjai ellen emelt vádat az ügyészség

Hamburgi bordélyház. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Francesco Ronge/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy bűnszervezet kilenc tagja ellen, akik éveken keresztül fiatal nőket szállítottak Németországba, majd prostitúcióval szerzett keresetük nagy részét elvették tőlük. Martossy György megbízott főügyész az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, a bandát egy budapesti testvérpár irányította; ők egy hamburgi bordélyházba toboroztak, főként Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szegényebb településeiről fiatal lányokat.

A szervezet tagjai közül egyesek a nők felkutatásáért és beszervezéséért, mások Hamburgba szállításukért, valamint az ottani munkavégzésük felügyeletéért voltak felelősek. A kizsákmányolt nők prostitúcióból származó bevételének több mint felét – egyes sértettek esetében a teljes keresményüket – elvették, majd egymás között elosztották. „A bűnszervezet vezetői ebből luxus életszínvonalat teremtettek maguknak, számtalan arany ékszer és több nagy értékű személygépkocsit foglaltak le tőlük” – ismertette a főügyészségi vezető.

A vádlottakat 2019 áprilisában fogták el Magyarországon, a rendőri akcióval egy időben a hamburgi bordélyházban is kutatást tartott a német rendőrség, magyar ügyészi és rendőri részvétellel. A főügyészség a bandatagokat több rendbeli, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntettével, illetve néhányukat kitartottsággal vádolja. Vádiratukban valamennyi elkövetővel szemben hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabására és közügyektől eltiltásra tettek indítványt.