Pulai András a Szájer-ügyről: Miért pont most?

Pulai András a Szájer-ügyről: Miért pont most?

Orbán Viktor és Szájer József 1990-ben a parlamentben (Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha sok fontos ember van ott, miért csak a Fidesz legfontosabb EU politikusa lett (eddig) körülírva? – tette fel a kérdést Pulai András, a Publicus Intézet elemzője a Facebook-oldalán a Fidesz EP-képviselőjének botránya kapcsán.

Mint írta, „valószínűleg nem ez az első ilyen parti Brüsszelben. Valószínűleg, az évek során több tucat, ha nem több száz képviselő, diplomata, brüsszelita, fontos ember vett részt rajta. A Brüsszelben amúgyis különösen aktív szolgálatok és egyéb releváns szervek minden bizonnyal régóta tudtak róla.” Hozzátette, érti, hogy a Covid miatt gyülekezési korlátozások nem voltak mindig, de akkor is felmerül a kérdés, hogy miért most derült ez ki.

Pont akkor,
„1) amikor ezen politikus főnöke a teljes EU számára fontos, több ezer milliárd eurós csomagot, a következő költségvetést, és jogállamisági kritériumrendszer bevezetését próbálja megakasztani.
2) Amikor puhán belengette az ország kivezetését az EU-ból, pont a brexit küszöbén,
3) amikor az EU saját érdekében nem engedhet meg magának több dezintegrációs szálat?”

Mindehhez pedig hozzátette, hogy lehet, hogy ez, amit ma látunk egy olyan politikai csata része, aminek van egy másik, ennél nagyobb és fontosabb színtere?

https://www.facebook.com/pulaiandras.hu/posts/212969640226109

Az ügy legfrissebb fejleménye, hogy a belga ügyészég szerint kábítószer volt a hátizsákjában az illegális szexpartiról menekülni próbáló Szájer Józsefnek. A hatóságok állítása szerint a keze véres volt. Szájer József mai közleményében a történetet egy kicsit máshogy vázolta fel. Azt elismerte, hogy az ominózus brüsszeli „házibulin” jelen volt. Majd azt írta, a rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála. A rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítette, majd hazavitte. A politikus azt is közölte, hogy nem fogyasztott kábítószert, és nem tudja, kié a megtalált ecstasy.

Kedden derült ki, hogy Szájer József vasárnapi, váratlan lemondásának hátterében valójában ez az ügy állt. Pedig hétvégén még azzal indokolta lépését, hogy egy ideje a „napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést” jelent számára, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcra kész állapotban kell lenniük.