Ügyészség: Drog volt Szájer József hátizsákjában

Ügyészség: Drog volt Szájer József hátizsákjában

Szájer József beszédet mond a nemzeti konzultációról tartott Védjük meg Magyarországot! című lakossági fórumon az egri Polgárok Házában 2017. október 28-án (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kábítószer volt a hátizsákjában az illegális szexpartiról menekülni próbáló Szájer Józsefnek – közölte a belga ügyészség. A hatóságok állítása szerint a keze véres volt.

A belga ügyészség tájékoztatása szerint a szomszédok hívták ki a rendőrséget pénteken este fél tízkor a hangos zaj miatt a brüsszeli bulihoz. Felmerült, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat is megszegik, hiszen Belgiumban akkor még kijárási tilalom volt érvényben este 10 óra után és rendezvényeket sem lehetett tartani.

A lakásban nagyjából 20 ember volt, közülük ketten hivatkoztak diplomáciai mentességre. Az ügyészségi közlemény szerint egy járókelő azt látta, hogy valaki az ereszcsatornán menekül, a keze is véres. Lehetséges, hogy a menekülés közben sérült meg. Papírok nem voltak nála és a hátizsákjában drogot találtak. Amikor a rendőrök hazakísérték, akkor igazolta magát. Az ügyészségi közlemény szerint ő S. J. (1961).

Szájer József közleményében a történetet egy kicsit máshogy vázolta fel. Azt elismerte, hogy az ominózus brüsszeli „házibulin” jelen volt. Majd azt írta, a rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála. A rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítette, majd hazavitte. A politikus azt is közölte, hogy nem fogyasztott kábítószert és nem tudja kié a megtalált ecstasy. – Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem – írta, hozzátéve, hogy nem fogyasztott kábítószert, a rendőrségnek fel is ajánlotta, hogy készüljön hivatalos teszt, de ez nem történt meg.

A keddi hírekkel egyértelműen kiderült, hogy Szájer József vasárnapi, váratlan lemondásának hátterében valójában ez állt. Pedig hétvégén még az indokolta lépését, hogy egy ideje a „napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést” jelent számára, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük.

A hírek nyilvánosságra kerülése után ugyanakkor már elismerte, hogy a vasárnap bejelentett lemondásával levonta a személyes és politikai következtetést. – Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre – zárta közleményét.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.