Puzsér: Tarlóst csak a centrumból érdemes leváltani

Puzsér: Tarlóst csak a centrumból érdemes leváltani

Puzsér Róbert 2019. június 15-én (Fotó: Katona Mariann/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kár volna tagadni, hogy a helyzet nagyon nehéz – ismerte el szombat délelőtt, programbemutatónak nevezett rendezvényén a főpolgármesteri címre pályázó Puzsér Róbert. Az eseményen egyébként szolid show volt, de a részletes elképzeléseket nem lehetett megismerni – az online elérhető –, a publicista inkább általánosságban értékelte a helyzetet. Ráadásul az impulzivitásáról ismert kritikus ezúttal lényegesen higgadtabb volt, papírból olvasta fel nagyjából negyedórás beszédét.

Puzsér Róbert több ok miatt is nehéznek nevezte a helyzetet, egyrészt azért, ahogyan kapcsolata a pártokkal, az LMP-vel és a Jobbikkal alakult. Felidézte, hogy megpróbált politikai centrumot építeni velük, és a mögöttük álló százezrekkel, akik teljesítik a XXI. század minimumát, vagyis nem kérnek sem Orbán Viktorból, sem Gyurcsány Ferencből. Az európai parlamenti választás eredménye ugyanakkor szilánkosra törte elképzeléseit, a terve – mint fogalmazott – még „magzati státuszban abortálódott”.

Puzsér: Októberben találkozunk! | Magyar Hang

Lényegében biztosra vehető, hogy nem vesz részt az ellenzéki előválasztáson Puzsér Róbert. A publicista hétfő reggel ugyanis azt közölte Facebook-oldalán, hogy nem lesz benne ebben az általa bohózatnak nevezett megmérettetésben, hacsak nem változik meg számos dolog a kerületi jelöltségek elosztásától kezdve egészen az előválasztás technikai lebonyolításáig.

A voksolás éjszakáján óriási kudarcot szenvedett LMP ugyanis kihátrált mögüle. Az ugyanakkor hozzátartozik, hogy a zöldpárt ezt éppen Puzsér Róbert viselkedésével magyarázta, hiszen a kritikus a korábbi tervekkel ellentétben kiszállt az előválasztásból. Az LMP lépése után a publicista tisztelettel megköszönte a Jobbik közreműködését és elengedte a kezüket. Ennek ellenére Puzsér Róbert továbbra is szükségét érzi a „kurzusok közti térben egy olyan erőnek, amely a törzsi gyűlölet, a polgárháború, a végletekig feszített oppozíció felett áll”. Mivel a pártokkal nem sikerült, ezúttal a pártok nélkül. Szerényen azzal a hasonlattal élt, hogy „Petőfinek ne lett volna igaza, csak mert a szabadságharc elbukott”?

Puzsér Róbert programbemutatója - Magyar Hang - A Túlélő Magazin

Kitért

arra, hogy a jövőben is nyitott a jó ügyek mentén együttműködni,

ezért is ment bele korábban az előválasztás előkészítésébe.

Ám utólag úgy látja, hogy az a helyzet is kilátástalan volt. –

Karácsony

Gergely és Gyurcsány Ferenc személye bármilyen együttműködést

ellehetetlenít, mert oly mértékben megbízhatatlanok még

egymással szemben is, hogy értelmetlen velük bármiről is

tárgyalni –

mondta. Szerinte a helyzet most az, hogy a kormánynak és a

parlamenti ellenzéknek mindenhol lesz jelöltje, ám ők, mint

civilek, nem tudnak kerületről-kerületre jelölteket állítani.

Tarlós István főpolgármesterről is beszélt, akit következetesen betonembernek nevezett. Egy olyan edzőnek titulálta, aki hiúsága és féltékenysége nyomán kidobja csapatából a játékmestert, mert az újságírók meg a szurkolók azt ünneplik helyette. – A betonembert le kell győzni, de jó eséllyel csak a centrumból lehet legyőzni és ami még fontosabb, csak a centrumból érdemes – fogalmazott.

Ki legyen Tarlós István kihívója? Egymásnak feszültek a jelöltek | Magyar Hang

Puzsér Róbert szerint habár mind a jelenlegi városvezetés, mind pedig a parlamenti ellenzék jóval több pénzzel és médiafelülettel rendelkezik, nekik ezzel szemben idejük van. Ráérnek akár öt, akár tíz év múlva is győzni. Ő ugyanis azt szeretné, ha az elkészült programja megvalósulna. Erre készen is áll, de nem fog „sem ravaszkodni, sem hízelegni, sem kormánybuktatást, sem alapjövedelmet, sem nyilvános akasztást ígérni senkinek”. A víziójuk szerint akkor ért cél, ha a sétáló Budapest elképzelése egy átlagos fővárosinak is referencia lesz. Ha szégyennek érzi, hogy a Lánchídon autók közlekednek, ha belső igénnyé válik az emberre szabott és zöld környezet.