Rektor lehet Trócsányi Lászlóból

Rektor lehet Trócsányi Lászlóból

Trócsányi László, a Fidesz-KDNP képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Trócsányi Lászlót javasolja a Károli Gáspár Református Egyetem rektorának a Magyarországi Református Egyház vezetése – közölte a felsőoktatási intézmény szerdán az MTI-vel.

Mint írták, Trócsányi László egyetemi tanár, fideszes európai parlamenti képviselő rektori kinevezését kezdeményezi a felsőoktatási intézmény élére a köztársasági elnöknél a református egyház. Ezt az egyetem szenátusa jelentette be, egyetértésben az egyház zsinata és annak lelkészi elnöke, Balog Zoltán püspök javaslatával.

Trócsányi László 2014-től az igazságügyi miniszteri posztot töltötte be itthon, majd 2019-ben a kormány az újonnan megalakuló Európai Bizottság biztosának jelölte. Ugyanakkor végül nem lett az belőle, hiszen az Európai Parlament jogi bizottsága összeférhetetlenséget állapított meg. Ennek okai a politikus ügyvédi irodája és a magyar kormány közötti pénzügyi kapcsolatok voltak.