Rendben volt Orbán tippmixelése a GVH szerint

Rendben volt Orbán tippmixelése a GVH szerint

Orbán Viktor kétezer forintot tett fel tippmixen a Fradira, amit végül bukott (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nincs olyan jogszabály, amely a GVH hatáskörét ebben a kérdésben megállapítaná – ennyit válaszolt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Népszavának, miután megkereste a szervezetet Orbán Viktor kormányfő tippmixelése miatt, ami felvetette szerintük a bújtatott reklámgyanúját.

https://www.facebook.com/watch/?v=2685660568323767

A miniszterelnök még a Fradi-Molde Bajnokok Ligája főtáblájába jutásáért zajló focimeccs előtt tett közzé egy videót Facebook-oldalán, amint a magyar csapatra tesz fel kétezer forintot. Mint a lap felidézte, a videó mintha csak egy oktatófilm lett volna arról, hogyan kell fogadni: lépésről lépésre látható, miként tehető meg a tét a sportfogadási portálon.

A Népszava emlékeztetett, nem volt mindig ilyen elnéző a GVH: 2016-ban például célzottan vizsgálta egyes hazai celebek közösségi oldalait a sok bújtatott reklám miatt. Kasza Tibor esetében eljárás is indult, ami azzal zárult, hogy az énekes-műsorvezető vállalta, „oktatási célú előadásokat tart”, figyelemfelhívó posztokat tesz közzé közösségi oldalán a bújtatott reklámokról.

Egyébként a miniszterelnök – miután a Fradi bár tovább jutott, de sem ők, sem ellenfeleik nem rúgtak gólt – bukta a tippmixre feltett kétezer forintját.