Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez a kormány

Rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez a kormány

Az Országgyűlés plenáris ülése 2020. március 30-án

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány rendkívüli parlamenti ülést hív össze jövő héten hétfőre és keddre. Az apropó elsősorban az uniós válságkezelési csomag, de más ügy is a plénum elé kerülhet. Erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a mai kormányinfóján az Infostart.hu szerint. Gulyás Gergely azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a kormány nevében szeretne felhatalmazást kérni az Országgyűléstől arra, hogy az Európai Tanácsban hozzájáruljon az Európai Bizottság által összeállított gazdasági mentőcsomag elfogadásához. Ez egy parlamenti határozat elfogadásával történhet meg – írják.

Gulyás Gergely a kormányinfón beszélt a kormány rövidtávú lakáskiadásokat (Airbnb) érintő javaslatáról is. Szavai szerint akár erről is dönthetnek a rendkívüli ülésen. Kiderült viszont, hogy a kormány nem tervez a Lánchíddal kapcsolatos törvényalkotást a rendkívüli parlamenti ülésen.