RTL Klub: Egy pécsi középiskolában a szellőztetés idejét is megszabnák

RTL Klub: Egy pécsi középiskolában a szellőztetés idejét is megszabnák

Iskolai tanterem (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt kéri a tankerület Pécsen, hogy 90-120 másodpercben maximalizálják a szellőztetést az iskolák és napi kétszer ellenőrizzék a termek hőmérsékletét – hangzott el az RTL Klub vasárnap esti híradójában. Emellett folyamatosan figyelni kell, hogy nem ég-e feleslegesen villany, be van-e zárva minden ajtó, és hétvégére letekerték-e a termosztátot 16 fokra. Felmerült, hogy a minimálisra csökkentsék a csoportbontásokat is, ám ehhez Vörös István középiskolai tanár szerint ilyenkor már nem lehet hozzányúlni.

 

Ez a pécsi Leőwey Klára Gimnázium igazgatója szerint is nehézkes lenne, mert így is elég feszes a pedagógiai program. A többi elvárást azonban Zalay Szabolcs életszerűnek tartja. – Elég hűvös a 18, lehet, hogy majd ehhez kell majd sajátos pedagógiai módszereket is alkalmazni és időnként felállítani, megtornáztatni a gyermekeket – fogalmazott.

Mint ismert, a kormány szeptember közepén döntött a takarékoskodásról, eszerint az általános iskolákban minimum 20, a középiskolákban minimum 18 fokot kell biztosítani.

A csatorna híradója a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól azt a választ kapta, hogy a szakképzési centrumok keresik a leghatékonyabb energiamegtakarítási lehetőségeket, így a költségcsökkentő lépések helyi szinten eltérőek lehetnek, figyelembe véve az intézmények helyzetét, a tanulók és az oktatók érdekeit. Arra a kérdésre azonban sem ők, sem a Belügyminisztérium nem válaszolt, hogy fogják-e ellenőrizni az intézményeket.