Skrabski Fruzsina újra megszólalt a kegyelmi botrányról

Skrabski Fruzsina újra megszólalt a kegyelmi botrányról

Skrabski Fruzsina, a rendezvényt szervező Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője beszédet mond az Év Családbarát Vállalata díj átadása alkalmából rendezett gálaesten a Budapest Music Centerben 2023. november 10-én. (MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az áldozatokkal kellene beszélni. Meghallgatni őket, hogy lehet ezt elkerülni? Mit lehet fejleszteni a bejelentő rendszeren? Hogy lehet kiszűrni a ferdehajlamú embereket? Hogyan vegyük észre az intézetben, családban, ha ez az egész borzalom elkezdődik? – írja Facebook-oldalán Skrabski Fruzsina, a köztársasági elnök tanácsadó testületének tagja a Novák Katalin által adott kegyelem kapcsán.

Mint ismert, napok óta nem ül el a botrány Novák Katalin kegyelmi ügye körül, sokan az elnök lemondását követelik, amiért kegyelmet adott egy pedofil bűncselekmények eltussolásában segédkező volt tanárnak. Skrabski most arról ír, hogy szerinte olyan helyzetet kell teremteni, hogy a gyerekek el tudják mondani, jelezhetik, ha bármi bajuk van. – Azért lettem újságíró, mert egy államigondozott barátom elmesélte az általa átélt borzalmakat. Kamasz voltam és tenni akartam, hogy soha többet ne történhessen meg! Egyik első cikkem róla szólt – idézte fel, majd hozzátette, hogy a megírás nem elég, hanem fejleszteni kell a gyermekvédelmi rendszert. – Legyen ez a fájdalmas ügy, egy hatalmas kiáltás, ami végre tényleg felrázza a rendszert és megvédjük a jövő áldozatait! – írja bejegyzése végén. Ugyanakkor Novák Katalint egy szóval sem bírálja, és nem von le olyan következtetést, mint Lackfi János költő és Gundel Takács Gábor médiaszemélyiség, akik csütörtökön kiléptek az elnöki tanácsadó testületből.

Skrabski hétfőn még más húrokat pengetett, amikor arról elmélkedett, hogy el tudja képzelni: titkosszolgálati akció volt, hogy olyan nem kellőképpen informatív anyag kerüljön az elnök elé a döntéshozatalhoz. Hozzátette, az is lehet, hogy megint egy koncepciós perről van szó, „sajnos sok ilyen van büntetőügyekben és erről is lehet tudomása az elnöknek. Harmadrészt láttunk mi már hasonló ügyet, egy szentéletű szerzetessel szembeni »liberális« lejárató akciót, amikor kiderült, hogy minden hazugság volt.”