Sorban mutatja be jelöltjeit a Momentum

Sorban mutatja be jelöltjeit a Momentum

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang / Halász Nóra)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben még arról sincs megegyezés az ellenzéki pártszövetség tagjai között, hogy mennyi egyéni választókerületben tartsanak előválasztást, a Momentum – jócskán lehagyva a többieket – egyre több névvel áll elő.

Ezúttal négy vidéki körzetben nevezték meg, hogy kiket indítanának el egy előválasztáson. Elekes Istvánt Cserszegtomaj momentumos polgármesterét, Barlabás András székesfehérvári önkormányzati képviselőt, Jánosi Zoltán korábbi egri képviselőt és Szecsődi Andrea balatonalmádi mérnököt. Fekete-Győr András pártelnök a bejelentések alkalmával arról beszélt, a Momentum és a kiválasztott jelöltek számára a legfontosabb annak elérése, hogy a magyar politika ne a korrupció és a lopás szinonimája legyen, illetve, hogy a politika az emberek valódi problémáival foglalkozzon.

A Momentum az utóbbi időszakban sorra mutatta be jelöltjeit, akik megméretik magukat az előválasztáson. Azt már korábban bejelentették, hogy az összes budai körzetben állítanak jelöltet az ellenzéki előválasztásra: Tóth Endre (Budafok-Albertfalva), Orosz Anna, Gelencsér Ferenc (Belváros-Várnegyed), Turgonyi Dániel (Óbuda), Hajnal Miklós (Hegyvidék) és Berg Dániel (II kerület és a III. kerület kisebb része) méreti meg magát. Kispesten a helyi szocialista polgármestert is támadó, illetve korrupciós ügyeket felszínen tartó Paróczai Anikó indul el, míg az Országgyűlésben függetlenként ülő Szabó Szabó is momentumos színekben lesz jelölt az előlválasztáson.