Momentumos színekben indul a független Szabó Szabolcs

Momentumos színekben indul a független Szabó Szabolcs

Szabó Szabolcs (Fotó: Nagy Szabolcs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Momentum színeiben méreti meg magát az ellenzéki előválasztáson az Országgyűlésben egyébként függetlenként ülő Szabó Szabolcs. Ezt kedden délelőtt jelentette be Fekete-Győr Andrással, a Momementum elnökével közösen.

Szabó Szabolcs a csepeli – Budapest 17-es számú egyéni választókerületében – indulna el, ott, ahol négy évvel ezelőtt már le tudta győzni a fideszes Németh Szilárdot. Szerinte nagyon sok feladatot kell megoldani a csepeliek érdekében. Ilyen lesz az 5-ös metró építése, ilyen lesz az Albertfalvai híd megépítése, a Gubacsi híd felújítása, a Kis-Duna rendbetétele vagy éppen Soroksáron a vasúti aluljáró megépítése. – Ezek megvalósítására szövetkezetünk a Momentummal, és bízom abban, hogy 2022-ben az ellenzék győzni fog és ezeket véghez is fogjuk tudni vinni – fogalmazott a politikus.

A Momentum egyébként már hosszabb ideje együttműködik Szabó Szabolccsal. Felidézték, hogy 2018-ban visszaléptek a javára ebben a választókerületben, tavaly ősz óta pedig hivatalos szövetségesek.

A Momentum az utóbbi időszakban sorra mutatta be jelöltjeit, akik megméretik magukat az előválasztáson. Azt már korábban bejelentették, hogy az összes budai körzetben állítanak jelöltet az ellenzéki előválasztásra: Tóth Endre (Budafok-Albertfalva), Orosz Anna, Gelencsér Ferenc (Belváros-Várnegyed), Turgonyi Dániel (Óbuda), Hajnal Miklós (Hegyvidék) és Berg Dániel (II kerület és a III. kerület kisebb része) méreti meg magát. Kispesten a helyi szocialista polgármestert is támadó, illetve korrupciós ügyeket felszínen tartó Paróczai Anikó indul el.