Sulyoknak nem kellenek tanácsadók

Sulyoknak nem kellenek tanácsadók

Sulyok Tamás köztársasági elnök vasal (Fotó: Sulyok Tamás Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem segíti a Novák Katalinéhoz hasonló tanácsadói testület a jelenlegi köztársasági elnök, Sulyok Tamás munkáját – válaszolta a Telex erről szóló kérdésére a Sándor-palota. Azt írták, azért nem merült fel egy ilyen testület felállításának szükségessége, mert a Sándor-palota munkatársai „maradéktalanul le tudják fedni a köztársasági elnök tevékenységének segítését”.

Sulyok viszont nem zárkózik el teljesen tanácsadók alkalmazásától a jövőben, fenntartja ennek a lehetőségét, amennyiben „olyan speciális kérdések kerülnének a köztársasági elnök asztalára, amelyek megválaszolásában az apparátus mellett tanácsadói segítség bevonására is szükség lehet”. Jelenleg azonban ez nincs a köztársasági elnök napirendjén.

Október 23-án a köztársasági interjút adott a Hír TV Napi aktuális című műsorának, ahol ez a téma is szóba került. Az államfő itt is hasonló választ adott a tanácsadóira vonatkozó kérdésre:

„Én nekem egy apparátusom van, nincs külön tanácsadó testületem”.

Ennek azért van jelentősége, mert Novák Katalin, a kegyelmi ügybe belebukott  előző köztársasági elnök munkáját egy 16 fős testület segítette. Ebben tudósok, gazdasági szakemberek, sportolók és korábbi Fidesz-kormányok miniszterei is ott voltak. Nováknak dolgozott tanácsadóként például Gundel-Takács Gábor újságíró, műsorvezető, Lackfi János költő, Szörényi Levente zeneszerző, Schmidt Mária történész, Martonyi János korábbi külügyminiszter, s Balog Zoltán püspök, a második Orbán-kormány emberi erőforrások minisztere is. Utóbbi volt az, aki elérte. hogy K. Endre kegyelemben részesüljön. 

Címkék: tanácsadó, Novák, Sulyok