Sváby András bevállalta a kínai vakcinát

Sváby András bevállalta a kínai vakcinát

Fotó: Sváby András Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sváby András, az ATV Heti napló műsorvezetője csütörtökön tette közzé bejegyzését a Facebook-oldalán, miszerint kínai vakcinával oltják be a koronavírus ellen. A posztjában azt írta, hogy a háziorvosa értesítette, hogy ha szeretné, kaphat kínai vakcinát. „Bevállaltam” – közölte a műsorvezető.

A 24.hu az ügy kapcsán telefonon kereste Sváby Andrást, aki elmondta, semmi esetre sem utasította volna el a lehetőséget, viszont azt nem szerette volna, hogyha úgy kapja meg az oltást, hogy azzal esetleg mástól veszi el a lehetőséget.

Reggel hívott a háziorvosom, hogy kaphatok kínai vakcinát. Bevállaltam.

Közzétette: Sváby András hivatalos oldal – 2021. február 25., csütörtök

– Olyan sokan elutasították a kínai vakcinát, hogy az orvos hívott, és szólt, hogy gyakorlatilag van belőle maradék. A Pfizer vagy az AstraZeneca oltásaira esélyem sem lett volna. Kétszer is visszakérdeztem, hogy biztos, hogy én jövök a sorban, és engem akarnak beoltani? Nincs más, akinek nagyobb szüksége lett volna? Ha igen lett volna a válasz, akkor nem kértem volna. Viszont olyan mértékű az elutasítottsága, hogy gyakorlatilag oltandó személyt kellett keresni, az orvos elmondta, hogy akit el tudott érni, annak felajánlotta – mondta a műsorvezető.

Mint elárulta, párja – aki covid-osztályon dolgozó orvos – is elkapta már a vírust, de a gyereke, apósa és anyósa is túl vannak rajta. Ő viszont nem kapta el. – Mindenképp szerettem volna védetté válni, ezért másodpercekig sem gondoltam, egyből beültem a kocsiba és mentem az orvoshoz – tette hozzá.

Sok kérdést kapott azzal kapcsolatban, hogy ezzel a vakcinával nem utazhat majd, de ez őt nem érdekli, úgy gondolja, hogy úgyis el fogják fogadni mindenhol, ha pedig nem, akkor majd kitalálnak valamilyen megoldást. – Ez egyelőre egyáltalán nem foglalkoztat – szögezte le.