Szél Bernadett pénteken bevonult közmunkára, segédkönyvtáros lett Budakeszin

Szél Bernadett pénteken bevonult közmunkára, segédkönyvtáros lett Budakeszin

Szél Bernadett (forrás: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma vonultam be közmunkára a kijelölt könyvtárba – írta Facebook-oldalán Szél Bernadett. – Ellenálltam és nem fogadtam el a büntetést, amit a kórházból hazaküldött betegekért való kiállásom miatt kaptam — meggyőződésem, hogy igazságtalan és jogtalan az egész koncepciós per, jobb helyeken megoldották, hogy járványbiztos módon kifejezhessék a véleményüket az emberek, nálunk nem! Hónapok óta küzdök azért, hogy ez változzon és ne lehessen még járvány alatt sem teljesen megfosztani bennünket a politikai jogainktól – írta az országgyűlési képviselő.

Mint ismert, Szél Bernadett Hadházy Ákos társaságában 2020 tavaszán több alkalommal szervezett dudálásos tüntetést a kórházi ágyak kiürítése miatt. A tüntetések rendőri intézkedésekkel értek véget. A független képviselőket ezért büntették meg, Szél 250 ezer forintos büntetést kapott. Később azonban csökkentették a büntetést 100 ezer forintra, amely 120 óra közmunkával vagy 20 nap elzárással is kiváltható.

Szél már korábban bejelentette, hogy közmunkában dolgozza le a büntetését. Álláspontja szerint ugyanis semmilyen bűnt nem követt el azzal, hogy kiállt azért, amiben hisz és azokért, akiket – megfogalmazása szerint – a miniszter cserben hagyott.

Szél Bernadett mellett Hadházy Ákos is közmunkával dolgozza le a dudálós tüntetés miatt kapott bírságot. A független képviselőt május elején egy szekszárdi katolikus iskola három hektáros tankertészetébe küldték, ahol napszámosként rója le büntetését.

Szél Bernadett pénteki bejegyzésében hangsúlyozta, hogy a tiltakozások ügyében Pintér Sándorhoz, és az ombudsmanhoz is fordult. – És milyen érdekes, épp ma járt le Pintér válaszadási határideje, és Orbán Viktor épp ma jelentette be, hogy 500 fős létszámkorlát mellett engedik a tüntetést. Az írásbeli kérdésem miatt jól láthatóan lépéskényszerbe kerültek, hiszen tarthatatlan volt a november óta tartó alkotmányellenes tilalom – fogalmazott a képviselő.

Rámutatott, az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett 500 fő politikai és nem járványügyi limit. Hozzátette: „Én továbbra is elutasítom a kritikus hangok elhallgattatását, az alkotmányos jogok aránytalan korlátozását! Ezért nem fogadtam el a büntetést sem, és ezért nyilvánítok nap mint nap véleményt a közösség javára végzett munkával.”

Mint írta, segédkönyvtárosként megismerte a katalógus rendszert, a kapcsolódó szoftvert és elkezdte az állomány rendezését instrukciók alapján, közben pedig igazán érdekes könyvekre is bukkant – ilyen például a poszthoz mellékelt képen látható Az amazonok lázadása. Ez ugyan nem szerepel a bejegyzésben, de érdekesség, hogy a kötet Klaus Rainer Röhl német újságíró, a baloldali Kontakt című magazin főszerkesztőjének munkája. Röhl egyebek mellett arról is ismert, hogy ő volt Ulrike Meinhof, a szélsőbaloldali terrorszervezet, a Vörös Hadsereg Frakció alapítójának férje, két gyermekük született. Röhl első házasságából született lánya 2010-ben szexuális zaklatással vádolta meg az apját, aki visszautasította a vádakat.

Szél Bernadett korábban elárulta, bár először a koronavírusos betegeket ellátó Korányi-kórházba kérte magát takarítónak, majd a a Magyar Evangéliumi Testvérközösség budaörsi idősek otthonát jelölte meg a közmunka helyszínének, a kormányhivatal azonban egyiket sem engedélyezte. Így maradt a könyvtár.