Szél Bernadettet is azzal a „szöveggel” szerelte le Müller Cecília, mint Hadházy Ákost

Szél Bernadettet is azzal a „szöveggel” szerelte le Müller Cecília, mint Hadházy Ákost

Müller Cecília országos tiszti főorvos (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hadházy Ákos után Szél Bernadett független parlamenti képviselőnek is arra hivatkozva utasították vissza a közérdekű adatok határidőre történő kiadását, hogy az veszélyeztetné a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) veszélyhelyzettel összefüggő feladatainak ellátását.

– Erre nincs jobb szövegünk? – kérdezte Müller Cecília országos tiszti főorvos, az NNK vezetője, kollégáit abban az e-mailben, amit véletlenül Hadházy Ákos független képviselőnek is elküldött, és amely így hétfőn nyilvánosságra került. Müller ezt ugyanis annak kapcsán kérdezte, hogy kollégái nem tudnak-e jobb indoklást adni a politikusnak arra, miért is nem adják ki neki az általa igényelt közérdekű adatokat határidőre, amelyek egy 17 milliárdos EU-projekt szerződéssel voltak kapcsolatosak. Müllert az zavarta, hogy a kollégái azt írták Hadházynak, a közérdekű adat megválaszolása veszélyezteti az NNK feladatainak ellátását, holott a tiszti főorvos szerint elég lett volna a jogszabályra hivatkozva annyit írni, „hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész”. Az ügy miatt például Szél Bernadett független parlamenti képviselő jelezte, feljelentést tesz Müller ellen.

Ám Szél Bernadett hétfőn másodszorra is megszólalt Müller kapcsán, ugyanis hasonló indoklást kapott egy közérdekűadat-igénylésére az NNK-tól, mint Hadházy. Szél arról írt, „nincs erre jobb szövegünk-jeligére” szeretné megosztani azt a levelet, amit Müller Cecília küldött neki az imént. A politikus ugyanis november óta több kérdésre is szeretne kapni választ Müllertől, például arra, pontosan hány bentlakásos szociális és gyermekvédelmi intézményben van jelen a koronavírus.

https://www.facebook.com/szelbernadett/photos/a.575419835904296/3607468922699357/

– Ezen kérdések megválaszolása a kormány illetve a tiszti főorvos szerint veszélyezteti a sikeres járvány elleni küzdelmet. Tényleg találhattak volna jobb hazugságot. Totál felháborító az egész, engem csak az vigasztal ebben a felelőtlen és botrányos viselkedésben, hogy Jusztícia előbb vagy utóbb, így vagy úgy, de mindenkit helyre rak. Az igazság mindig kiderül – írta Szél Bernadett.