Szijjártó: Cégcsoporton belül továbbra is lehet külföldre utazni

Szijjártó: Cégcsoporton belül továbbra is lehet külföldre utazni

Szijjártó Péter (Fotó: Szijjártó Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nemcsak a focistákra vonatkoznak már a kivételek, munkaügyben is szabadon lehet utazni cégcsoporton belül – erről beszélt Szijjártó Péter csütörtök reggel egy élő videós bejelentkezésben. A külügyminiszter elmondta, ez az itthon is érdekeltséggel bíró cégek munkavállalóira vonatkozik, legyenek akár magyarok vagy épp külföldiek. Szijjártó szerint ez a magyar gazdaság szempontjából mindenképp egy fontos döntés.

Egy másik könnyítésről is beszélt a külügyminiszter, ami egészen váratlan módon a focistákra vonatkozik. Külföldi és magyar csapatok esetében különbséget tehetünk, ugyanis a vendégként érkező külföldi labdarúgóknak csak egy negatív teszttel kell bírniuk a megelőző három napon belül. A külügyminiszteri tájékoztató szerint itt az UEFA-előírásokhoz alkalmazkodnak, és a szóban forgó játékosok úgyis csak kevés időt lesznek nálunk.

A külföldi meccsről hazatérő magyar focistáknak viszont két negatív tesztet is fel kell mutatniuk, ha nem kívánnak karanténba vonulni.

Szijjártó úgy látja, az intézkedések nélkül nőne a járvány behurcolásának veszélye. Hozzátette, így szerinte elkerülhetőek a különböző belső korlátozások.