Távozó indexesek: Egyelőre senki ne kezdjen pénzgyűjtésbe!

Távozó indexesek: Egyelőre senki ne kezdjen pénzgyűjtésbe!

Résztvevő az Index melletti szimpátiatüntetésen 2020. július 24-én (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bő egy nap alatt majdnem 200 ezer követője lett az Indexet otthagyó újságírók új Facebook-felületének. A Távozó indexesek profilnéven futó oldalon az újságírók kiadtak egy közleményt.

Mindent köszönnek, ám, mint írják: „hadd kérjük egyelőre azt, hogy senki ne kezdjen pénzgyűjtésbe és egyéb mikroközösségi szervezésbe (...) Jogilag, pénzügyileg és más szempontokból sem tudjuk egyelőre ezeket fogadni, és ha egyszer eljutunk odáig, akkor szeretnénk oly módon elindítani a munkát, hogy az garanciát adjon nektek és nekünk is arra, hogy minden felajánlással el tudjunk számolni” – olvasható a bejegyzésben.

Távozó indexesek

Köszönjük, hogy már több mint tízezren vagyunk! A mai napon az Inde... x 90 fős szerkesztőségének többsége, köztük a vezetők és szerkesztők távoznak az újságtól. Szeretnénk egységben együtt maradni, továbbvinni az Index szellemiségét. Nem lesz egyszerű, még nekünk is nagyon homályos minden, az út elején vagyunk, de igyekszünk.

Emellett többen is nyomatékosították, hogy az Index hu-nál felmondott újságírók csak ezen a Facebook-profilon keresztül kommunikálnak. „Bármilyen más felület, ami nekünk adja ki magát, valójában átverés, ezért ne kövessétek!” Fontosnak tartják kiemelni: „Ugyanígy pénzt sem gyűjtünk semmire. Ha valaki ránk hivatkozva igyekszik most pénzhez jutni, tudjátok, hogy az is átverés.”

A Media1.hu nyomán lapunk is beszámolt arról, hogy – sajtóbeli források szerint –az Index új stábja toborzása elkezdődött. Egyelőre nem tudni, hogy a felmondási hullám előtti, vagy más létszámmal működtetnék-e tovább a hírportált.