Megkezdték az Index új stábjának toborzását

Megkezdték az Index új stábjának toborzását

Résztvevő az Index melletti szimpátiatüntetésen 2020. július 24-én (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A sajtóügyekkel foglalkozó Media1 hírportál több forrásra hivatkozva szombaton késő délután arról ír, hogy kezdetét vette az Index további működésének fenntartása érdekében egy új szerkesztőségi stáb felépítése. A folyamat jelenleg a toborzásnál tart – erősítették meg a lapnak többen.

– Arról nincs információink, hogy a mostanival azonos létszámmal működtetnék-e tovább az oldalt, vagy kevesebb emberrel, illetve változik-e a rovatstruktúra, de azt már biztosan állíthatjuk, hogy történtek is konkrét megkeresések újságírók, szerkesztők felé, hogy érdekelné-e őket valamilyen pozíció a lapnál – írja a Media1.

Miután Dull Szabolcs főszerkesztő hét közepi menesztése után pénteken – ahogy arról lapunk is beszámolt – szinte az összes újságíró beadta a felmondását, az Index.hu jelenleg „csökkentett üzemmódban” működik. Az oldal tartalmát főleg az állami Magyar Távirati Iroda, az MTI hírei adja, a távozó stáb jelenleg felmondási idejüket töltő tagjainak cikkei helyett.

Az Indexet működtető alapítvány kuratóriumi elnöke, Bodolai László még tegnap azt nyilatkozta a 168 Órának, hogy a portál működtetése prioritást élvez ebben a helyzetben. Az Index.hu Zrt. elnöke azt is közölte, csak a tények ismeretében fogja tudni megmondani, hogyan működtethető tovább a híroldal.

Érdekes, hogy ennek fényében, mi lesz Szombathy Pállal és Sztankóczy Andrással. Ahogy arról beszámoltunk, információink szerint sem az Index.hu Zrt.-vezérigazgató Szombathy, sem az igazgatósági tag Sztankóczy nem folytatja a munkát a cégnél azok után, hogy tulajdonképpen a teljes szerkesztőség felmondott.