Telex: Mészáros Lőrincék még egy budai villát vásároltak

Telex: Mészáros Lőrincék még egy budai villát vásároltak

Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Telex május 1-én számolt be róla, hogy megtalálták azt a luxusvillát, amely feltehetően az ország leghíresebb jegyespárja, Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc otthonául szolgál majd. A pazar panorámával rendelkező budai hegyvidéki épület minden igénynek megfelel, úgy tűnik azonban, a leendő házaspárnak önmagában mégsem elegendő. A Telex kedden arról írt, hogy felfedeztek egy második luxusházat is, amelyet szintén ugyanaz a Mészáros Lőrinchez köthető cég vásárolt meg, mint amelyik a korábbi ingatlant, és jelenleg szintén lázasan dolgoznak a felújításán.

Az elsőként megtalált, a XII. kerületi Széchenyi-kilátó melletti utcák egyikében álló ingatlan kertjében egy kisebb tó található, magában a házban a tulajdoni lapok tanúsága szerint négy lakás van, együtt közel 500 négyzetméteresek, és hatalmas teraszok is tartoznak hozzájuk. A négy lakás korábban is egy kézben volt, és tavaly novemberben egyszerre cseréltek gazdát, a vevő pedig az Art-Com Kft., melynek tulajdonosa az EKHO magántőkealap, amelynek kezelője a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló a Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

A néhány nappal ezelőtti cikk után a Telex újabb tippet kapott, és ez is bejött: kiderült, hogy néhány utcával arrébb, Farkasvölgyben ugyanaz a Mészáros-cég ugyanakkor vásárolt még egy ingatlant, ami hivatalosan szintén lakóház.

A kettes számú ház panorámája hasonló, mint Mészárosék korábban bemutatott új házából, bár talán eggyel kevésbé exkluzív (nagyobb részt foglal el a látképből a gazdagréti lakótelep, mint a Duna és a pesti belváros). A szóban forgó ingatlan a kilencvenes években épült, de ma már nem igazán ismerhető fel az eredeti állapota, a ma domináns korstílusnak megfelelően fehér-szürke, minimalista kockaházzá alakították nagy ablakokkal és teraszokkal.

A cikk végén a Telex megjegyzi, érdekes kérdés, hogy miért rejti Mészáros – akiről köztudomású, hogy ő a leggazdagabb magyar – még a magánházait is ebbe az átláthatatlan konstrukcióba.