Telex: szigorítottak az oltópontokon

Telex: szigorítottak az oltópontokon

Egy dolgozót a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinája második adagjával oltanak be az Olajág Otthonok zuglói idősek otthonában 2021. február 13-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A káosz után úgy tűnik, helyreállt a rend, mármint olyan értelemben, hogy az oltópontokon figyelmen kívül hagyják az időpontok törléséről szóló üzeneteket – írja vasárnapi riportjában a Telex. A hétvége előtt mintegy 74 ezer, 18-60 éves krónikus beteg hétvégére tervezett oltása körül alakult ki fejetlenség.

A portál korábbi beszámolója szerint szombaton több olyan olvasójukat is beoltották, akik beestek az utcáról, és nem volt hivatalos sms-értesítésük az oltásról.

A portál vasárnapi beszámolója szerint több kórházban is bekeményítettek, és jelezték, aki nem kapott sms-t, az ne is próbálkozzon, vége az okosba világnak. Már csak olyanokat fogadtak, akik vasárnapi oltásra szóló üzenetet kaptak és azt igazolni is tudták. Akadt még olyan kórház is, ahol még a szombati sms-sel is beoltottak behívottakat. Az üzeneteket a bejáratnál ellenőrizték.

Az oltásokkal kapcsolatban vasárnap korábban Gulyás Gergely nyilatkozott. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt, voltak kisebb zavarok, de az oltási program egy percre se állt le. Szerinte jövő szerdáig újabb 400 ezer embert oltanak be, az unión kívüli vakcinákkal pedig 3,5 millióval több ember kaphatja meg a koronavírus elleni védőoltást.

Az Oxfordi Egyetem frissülő statisztikái szerint jelenleg Magyarország a világ 12. legátoltottabb országa: száz főre lebontva 12,8 adag vakcinát adtak eddig be. A globális átlag jelenleg 3,8 száz lakosra lebontva.