Több vezető is távozik a Mediaworkstől

Több vezető is távozik a Mediaworkstől

Fotó: Mediaworks/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szabó László vezérigazgató után további öt igazgató is távozik a Mediaworkstól – értesült a Media1.

A portál birtokába került péntek délután az a levél, amelyben a Mediaworks Hungary újdonsült, hétfőn kinevezett elnök-vezérigazgatója, Kálmán Erika tudatta a kormánypárti Kesmához tartozó Mediaworks munkatársaival, hogy közös megegyezéssel távozik: Páldi Tamás szervezetfejlesztési vezérigazgató-helyettes, Arany János idén januárban kinevezett értékesítési és marketing igazgató, Paplanos Péter innovációs igazgató, Bodnár Gyula oktatási és továbbképzési igazgató és Nagy Tamás digitális igazgató.

A levélben a munkatársaknak Kálmán nem indokolta a személyi változásokat, a feladatok nagy részét pedig további döntésig ő veszi át.

A Media1 hiába kérdezte a céget, a sajtóirodát nem lehet elérni. Beszéltek viszont néhány Mediaworks-dolgozóval nem hivatalos úton, de ők sem értették, mi is folyik most a cégüknél, miért távozik ennyi vezető ilyen rövid idő alatt. Különösen érthetetlen Szabó László hétfőn történt távozása, akivel épp nemrég jelent meg egy címlapos interjú egy médiával foglalkozó kormányközeli újságban. Már csak emiatt sem feltételezték, hogy távozni készülne Szabó a cég éléről.

Szabó László távozását a Kesma egyébként úgy jelentette be, hogy azért távozik, mivel „más fontos kormányzati megbízást kap”. Ez a „más kormányzati megbízás” egyébként egy miniszteri biztosi állás.

A Mediaworkshöz mintegy félezer sajtótermék tartozik, köztük az összes megyei napilap, a Magyar Nemzet, a Világgazdaság, a 888.hu, a Bors , a HírTV, az Origo, a Metropol.

Címkék: Mediaworks