Továbbra is alacsony a koronavírus koncentrációja országszerte a szennyvízben

Továbbra is alacsony a koronavírus koncentrációja országszerte a szennyvízben

A pécsi szennyvíztelep egyik levegőztető medencéje 2016. március 7-én (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 28. héten továbbra is alacsony szinten stagnál a vizsgált helyszínek szennyvíz mintáiban a koronavírus koncentrációja, emelkedés egyik településen sem tapasztalható – közölte hétfőn délután a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A szennyvizet folyamatosan vizsgálják, mert az abban kimutatható esetleges koncentrációnövekedés 4-10 nappal megelőzi a tünetes megbetegedések számának növekedését.

A hétfő reggel közölt legfrissebb adatok szerint egyébként 139 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 864 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A hétvégén összesen ketten hunytak el, így az elhunytak száma 30 017 fő. Jelenleg 35 602 aktív fertőzöttről tudni, 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 5 569 099 fő, közülük 5 293 132-en már a második oltást is megkapták.