Trócsányi László szerint őt nem keresték a hatóságok Völner Pál miatt

Trócsányi László szerint őt nem keresték a hatóságok Völner Pál miatt

Trócsányi László (Fotó: Trócsányi László / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megkereste a korrupcióval vádolt Völner Pállal kapcsolatban Varga Judit igazságügyi miniszter elődjét, Trócsányi Lászlót a hvg.hu. Azt követően érdeklődtek, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott a csütörtöki kormányinfón: Varga Judit „megörökölte” Völner Pált, volt miniszterhelyettesét. Varga előtt Trócsányi László volt az igazságügyi miniszter, és ekkor lett államtitkár a tárcánál Völner, ezért fordult hozzá a lap.

A jelenleg EP-képviselő Trócsányi arról írt a hvg.hu-nak, Völner Pál kiválasztására arra tekintettel került sor, hogy 2010-2014 között már látott el államtitkári feladatot, így megfelelő közigazgatási tapasztalttal rendelkezett. A kérdésre, hogy jelezték-e neki a munkatársak, hogy jogsértő gyakorlat jutott a tudomásukra Völnerrel kapcsolatban, azt mondta: ilyen jelzés nem volt. Ezen felül azt is leszögezte a politikus: „Az ügyben az érintett hatóságoktól, sem mástól megkereséseket nem kaptam”.

Érdekesség, hogy Varga Juditnak sem kellett tanúskodnia az ügyben.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál – ellen.