Tűz volt az ATV székházában, pénteken már biztosan nem lesz élő adás

Tűz volt az ATV székházában, pénteken már biztosan nem lesz élő adás

Tűzoltók dolgoznak a kigyulladt ATV-székház tetején még izzó részek oltásán a főváros X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton 2018. november 30-án (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül!

Kigyulladt az ATV kőbányai székházának a teteje. A közölt fotók szerint nagy füst volt a környéken. Több tűzoltó és rendőrautó is a helyszínre érkezett.

Ki kellett üríteni az épületet, mert erős füstöt észleltek a kollégáink – erősítette meg a hírt az Indexnek Németh S. Szilárd, a csatorna igazgatója. A tűzoltók akkor mentek be az épületbe, egy műsor felvételét is meg kellett szakítani.

A HVG információi szerint az épületben épp bővítési munkálatok folynak, elképzelhető, hogy azon a részen keletkezhetett a tűz.

Németh S. Szilárd későbbi tájékoztatása szerint a tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, ami attól keletkezett, hogy a tetőtéren hegesztettek, elpattant egy szikra és egy műanyag kábel kigyulladt. A tűzoltók most az épületet belül ellenőrzik, hogy visszatérhetnek-e a csatorna munkatársai. A katasztrófavédelem azt írta, körülbelül százötven négyzetméteren égett a szigetelés a Kőrösi Csoma Sándor úti épület tetején. Az épületet kiürítették, a tévészékházat körülbelül harminc ember hagyta el.

Az ATV adása a történtek miatt megszakadt, ahogy újra tudják indítani a műsorokat, a csatorna haladéktalanul tájékoztatni fogja a nézőket – írják az atv.hu oldalon.

Németh S. Szilárd este már azt közölte, a délutáni tűzeset miatt pénteken már biztosan nem lesz élő adás az ATV-n, jelenleg nincs áram az épületben.

Címkék: tűzeset, ATV