Új, független ellenfelet kap Borkai Zsolt és Dézsi Csaba András

Új, független ellenfelet kap Borkai Zsolt és Dézsi Csaba András

Pintér Bence

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pintér Bence, az ugytudjuk.hu helyi portál főmunkatársa bejelentette, hogy egy új civil egyesület színeiben polgármesterjelöltként elindul a 2024-es győri önkormányzati választáson – mindez a 24.hu-nak adott interjújából derült ki.

A Pintér Bence vezetésével létrejött Tiszta Szívvel a Városért Egyesület 2024-ben új erőként indul. Az egyesület közleménye szerint Pintér Bencének az a célja, hogy rendbe rakja Győrt. A Tiszta Szívvel a Városért egyesület szerint 2024-ben véget kell vetni annak a Dézsi–Borkai korszaknak Győrben, amiben a városvezetés 930 ezer forintot költött havonta a polgármester luxus Audijára, de spórolásra hivatkozva megvonta a ruhapénz-támogatást az óvónőktől. Az egyesület szerint ebből a luxusautó-botrányból is látszik, hogy a milliomosokból álló városvezetés és a közgyűlésbe választott képviselők többségének luxusélete elszakadt a győri polgárok valóságától. A TSZV egyesület célja, hogy a győriek mindennapjait befolyásoló döntéseket olyan emberek hozzák a városban vezetőként, akik nem a budapesti kormányt, a saját zsebüket és az egójukat képviselik, hanem a győriek érdekeit.

„A Tiszta Szívvel a Városért egyesület célja, hogy rendbe rakjuk Győrt. Hogy a megvalósíthatatlan gigaberuházások tervezgetése helyett arra költsük a győriek közös pénzét, hogy a város rendesen, tisztességesen, átláthatóan működjön. Hogy mindig előrébb való legyen például az, hogy eleget fizessünk az óvónőinknek, minthogy a polgármester luxusautóval járhasson. Hogy ne épülhessen fel úgy bármilyen ipari terület a város határában, hogy arról ne kérnék ki a győriek véleményét” – mondta az indulást bejelentő videóban.

„A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjei tizenöt körzetben biztosan elindulnak, és az egyesületnek én leszek a polgármesterjelöltje. Azért nem tizenhat körzetet mondok, mert Győrszentivánon a bátor helyi civilek már jelezték, hogy indulnak, és bízom abban, hogy össze tudunk fogni velük. Emellett lakhelyemen, Marcalváros II városrészben képviselőnek is elindulok” – fogalmazott az interjúban a részletekről. Arra a kérdésre, hogy vannak-e ellenzéki pártok, amelyek támogatják, úgy válaszolt, hogy jelenleg is vannak olyanok az egyesületben, akik különböző pártok helyi szervezeteinek aktív tagjai. „Sőt valószínűleg a képviselőjelöltjeink között is lesznek ilyenek. Új embereket is jelölünk, de olyanokat is, akik az elmúlt ciklusokban már megmérették magukat. A cél az, hogy egy lista legyen szemben az egykori és a jelenlegi fideszes polgármester listájával”.

Hozzátette: „Pártokkal nincs szervezeti szintű megállapodásunk egyelőre, inkább a személyekre koncentrálunk. Nem kizárt, hogy pártokkal is lesz megállapodás, de emellett hónapok óta vannak olyan emberek, akik az egyesületben tevékenykednek, és valamelyik pártnak is tagjai. Nem tárgyaltunk Budapesten pártvezetőkkel, nem írtunk alá semmilyen megegyezést. Vannak folyamatban lévő egyeztetések pártokkal, illetve bizonyára később is lesznek ilyenek.”