Újabb 12 magyar hunyt el

Újabb 12 magyar hunyt el

Koronavírus – Mentőautó 2020. március 25-én a Szent László Kórházánál (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában újabb 12 krónikus beteg hunyt el – derült ki a koronavírus járványról tájékoztató kormányzati oldalról. Ezzel már 363 főre emelkedett itthon az áldozatok száma.

Eközben újabb 30 embernél diagnosztizálták a betegséget, így már összesen 3065 beazonosított koronavírusosról tudni Magyarországon. Közülük 1993-an aktív fertőzöttek, vagyis jelenleg is betegek. 982 embert ápolnak kórházban és 55-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek 63 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

A tájékoztatásból az is kiderül, hogy eddig 709-en távozhattak gyógyultak a kórházakból.

A tájékoztatásban megjegyzik, hogy megkezdődött a védekezés második szakasza, „ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed”. Mint ismert, Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe és a boltok vagy éppen a vendéglátóhelyek teraszai megnyithattak. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.