Újabb 56 embert visznek kórházba a Pesti úti idősotthonból

Újabb 56 embert visznek kórházba a Pesti úti idősotthonból

Lakókat szállítanak el a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonából 2020. április 9-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb 56 idős embernél igazolódott a koronavírus-fertőzés, illetve merült fel annak gyanúja a Pesti Úti Idősek Otthonában – írta péntek este a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati tájékoztatási honlap.

Az idős gondozottakat a Szent János kórházba szállítják az Országos Mentőszolgálat mentőautóival és egy busszal. Felidézték, hogy az intézményben történt tömeges megbetegedések miatt azonnali intézkedések végrehajtására kötelezte az országos tiszti főorvos a fenntartó Fővárosi Önkormányzatot. Csütörtökön 126 gondozottat szállítottak kórházba – írták.

Ahogy arról pénteken a nap folyamán lapunk is több cikkben beszámolt: megy a nyilatkozatháború a Pesti úti otthon ügyében, ahol délutánig 151 ember betegedett meg, a főváros és a kormány egymásra mutogat.

Müller Cecília szabálytalanságot talált az idősotthonban, Karácsony szerint nem tesztelték a betegeket | Magyar Hang

Folytatódik a nyilatkozatháború a Pesti úti otthon ügyében. 151 ember betegedett meg, a főváros és a kormány egymásra mutogat.