Újabb hat főt tartóztattak le az ártándi határrendészeket érintő vesztegetési ügyben

Újabb hat főt tartóztattak le az ártándi határrendészeket érintő vesztegetési ügyben

(Fotó: NNI, Központi Nyomozó Főügyészség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

További hat személyt, köztük határrendészeket tartóztatott le a rendőrség üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A mostani intézkedéssel az ügy összes gyanúsítottját, 25 főt kényszerintézkedés alá vontak – 22-en letartóztatásban, 3-an pedig bűnügyi felügyeletben vannak. Az első akciót március 7-én hajtották végre. A nyomozóhatóság lapunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint kiemelt bűnügyi érdek, hogy a gyanúsítottak ne tudjanak egymással kapcsolatba lépni, eltűnni, vagy elkobzandó tárgyakat elrejteni, ezért döntöttek a letartóztatás mellett, amely ellen ugyanakkor a terheltek fellebezhetnek.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a gyanú szerint a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó határrendészek a szolgálataik során rendszeresen korrupciós bűncselekményeket követtek el azzal, hogy az átkelőhelyen átutazóktól vesztegetési pénzt fogadtak el, majd az összegyűjtött készpénzt a szolgálatot követően egymás között elosztották. A tájékoztatás szerint a gyanúsítottak büntetlen előéletűek. A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekményeket – a halmazati szabályokra is figyelemmel – a törvény két évtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.