Újabb távozó az LMP-ből

Újabb távozó az LMP-ből

Moldován László (Fotó: Moldován László Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Moldován László, az LMP budapesti elnöke kedd este a Facebook-oldalán bejelentette, hogy kilép a pártjából.

Mint írta, egy-két hónap híján tíz éve, hogy belépett az LMP-be. „Meg akartuk haladni a kétosztatú politikai mezőt, azt gondoltuk, hogy „középről”, zöld pártként, az ökopolitikát felmutatva meg tudunk erősödni annyira (valamiféle harmadik tömböt képezve), hogy le tudjuk váltani a regnáló politikai elitet. Bár a klímaváltozás »ránk rúgta az ajtót«, így sem sikerült. Az EP-választás eredménye alapján elbuktunk. Ugyanott tartunk, mint 10 éve, Gyurcsány vagy Orbán, a fideszes és a DK-s + szocialista pártelit uralja a politikát” – fogalmazott.

Azt is írta, hogy „az LMP most elindult az összefogás irányába, Budapesten beáll Gyurcsány mögé (azt remélve, hogy néhány képviselővel még »jelen tud lenni«). Ez nem az én utam, számomra a pártpolitikának vége.”

Hozzátette, nagyon jó embereket ismert meg a pártban, de egyre kevesebben maradtak, akivel egy hullámhosszon van.

Moldován a párt számára 2,18 százaléknyi szavazatot hozó EP-választás után bejelentette lemondását a budapesti elnökségről.

Moldován László 2018 nyarán lett országosan ismert politikus, miután az általa vezetett etikai bizottság az LMP mindkét akkori társelnökét, Hadházy Ákost és Szél Bernadettet is eltiltotta az újabb tisztségek vállalásától, de ugyanígy járt többek között Ungár Péter és Schmuck Erzsébet is. Igaz, Szél Bernadett eltiltása idején már nem Moldován vezette a bizottságot, mivel addigra már őt is eltiltották.