Vádat emeltek a Deák Dánielt csőbombával „fenyegető” kommentelő ellen

Vádat emeltek a Deák Dánielt csőbombával „fenyegető” kommentelő ellen

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője A Fidesz-recept - kampányból kampányba címû könyvének bemutatóján a Terror Háza Múzeumban 2023. március 30-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Fotó: Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vádat emelt a Budapesti V. és XIII. kerületi Ügyészség a Deák Dániel kormánypárti influenszert csőbombával fenyegető kommentelő ellen – tudta meg az Rtl.hu az érintettől. A kommentelő szerint a hozzá eljuttatott, május 30-i keltezésű levél arról ír, hogy közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt történt meg a vádemelés. Az ügy a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz került.

Mint emlékezetes, a kommentelő még márciusban azt állította, hogy csőbombát rejtett el Deák lakásán, amit csak akkor tud hatástalanítani, ha megkeres Orbán Viktor fenekében egy geoládát. Egészen pontosan ezt írta a Megafon Központ tagjának posztja alá: „ahhoz, hogy megtudd hova és hatástalanítani tudjad, még mélyebbre kell nyúlnod Orbán s.ggébe, és kiszedni az ott elrejtett geoládát. Ha nem sikerül, 5 óra és 34 perc múlva felrobban”. Emiatt a tűzszerészek kiszálltak Deák lakásához, de nem találtak semmit. 

Deák viszont már arról beszélt, hogy az agresszív baloldal hergeli a szimpatizánsokat, és az esetbe belekeverte a Szikra Mozgalmat is, mert a kommentelő – több más mellett – like-olta az oldalukat. A mozgalom parlamenti képviselője, Jámbor András elutasította Deák vádjait.

Az ügyről részletesen írtunk lapunkban, cikkünkben megszólalt a fiatal nő is, aki ellen most vádat emeltek. Írásunk ITT olvasható: