Van némi mozgolódás a Sándor-palotánál

Van némi mozgolódás a Sándor-palotánál

Egy elsötétített gépjármű távozik a Sándor-palotából, hogy leparkoljon a miniszterelnök hivatala előtt 2024. február 10-én (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mióta az elsötétített „konvoj” szombaton kora délután megérkezett a köztársasági elnök hivatalához, van némi mozgolódás a Sándor-palota körül – mondta lapunk helyszínen tartózkodó munkatársa. Ugyan az épület körül annak funkciója miatt mindig van rendőri jelenlét, szombaton mintha a megszokottnál nagyobb lenne a biztosítás. A hivatal körül 3 rendőrautó és egy mikorbusz is állt.

A sok turista között is feltűnt, hogy az elsötétített mikrobuszok a Sándor-palotából kijövet átcsorogtak az onnan nagyjából 30 méterre található miniszterelnöki hivatalhoz, a Karmelita kolostor elé. Helyszíni tudósítónk szerint ezt követően egy szintén elsötétített luxus személygépkocsi is kijött a Sándor-palotából. Ezt követően pedig felállt egy rendőrsorfal az államfői hivatal előtt. A gépjármű pedig leparkolt a Karmelita elé. Tudósítónk szerint ezt követően még egy kisbusz távozott a Sándor-palotából, majd a rendőrsorfal le is vonult az épület elől. Ez a gépjármű is a Karmelitába ment. Közben a közszolgálati M1-csatornán megjelent, hogy hamarosan rendkívüli bejelentést tesz Novák Katalin köztársasági elnök.

Frissítés: Novák katalin az M1-en bejelentette lemondását.

Ahogy arról lapunk is folyamatosan beszámol, komoly megütközés fogadta, hogy Novák Katalin korábban a pápalátogatáskor elnöki kegyelmet adott a bicskei a gyermekotthonban elkövetett pedofil bűncselekményt eltussolni próbáló K. Endrének. Az ügy óriási felháborodást keltett, Orbán Viktor kormányfő pedig emiatt alaptörvény módosítást jelentette be. A köztársasági elnök állítólag próbált magyarázatot adni a miniszterelnöknek a kegyelmi ügyre, de Orbán ezt nem fogadta el. Pénteken több tüntetés is volt az ügy miatt. Novák Katalin a hét folyamán korábban a doha vizes világbajnokságon volt. Honvédségi gépe, amivel kiment, szombat kora délután landolt Budapesten. Katari útját az MTI előzetese szerint megszakíthatta, mivel még vasárnap is lett volna programja az Öböl-menti monarchiában.