Van olyan koronavírusos gyerek a Heim Pálban, akit lélegeztetni kell

Van olyan koronavírusos gyerek a Heim Pálban, akit lélegeztetni kell

A Heim Pál Gyermekkórház épülete a IX. kerület Üllői út 86-ban (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Távolról sem igaz, hogy a gyerekeknél ez mindig egy enyhe betegség – erről beszélt a Spirit FM Aktuál című műsorában a Heim Pál Gyermekkórház módszertani igazgatója. Mészner Zsófia azt mondta, hogy teljesen egészséges gyerekekben is tud súlyos változatot produkálni a fertőzés: jelenleg is van olyan gyerek a Heim Pál Gyermekkórházban, akit lélegeztetni is kell.

A főváros szerint a védőoltástól most már biztosan nem kell félni. A Johns Hopkins amerikai egyetem nyilvántartása alapján több mint 6 milliárd oltást adtak be, tehát van már tapasztalat annak ellenére, hogy kevés ideje áll rendelkezésre az ellenanyag. – Ha van hatékony védőoltás, akkor a gyerekeknek is emberi joguk, hogy ne kelljen kipróbálniuk egy betegséget, ha el is kerülhetik – fogalmazott a főorvos.

Kitért arra is, hogy a gyerekek oltását már számos országban elkezdték. Egyik vakcina sem tartalmaz élő koronavírust, nagyjából olyan oltási reakcióra lehet számítani, mint egy átlagos influenzaoltásnál.

Itthon szerda óta lehet regisztrálni az 5–11 éves gyermekek oltásához is. Jövő héten érkezik az első adag vakcina, ez várhatóan 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé december 15-től.