Varga Mihály szavaiból kiderült: Demeter Szilárd maradhat helyén

Varga Mihály szavaiból kiderült: Demeter Szilárd maradhat helyén

Varga Mihály beszéde a 2021-es költségvetés benyújtásakor 2020 május 26

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem lát okot a magyar kormány arra, hogy leváltsa Demeter Szilárdot, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) vezetőjét – legalábbis ez derül ki Varga Mihálynak az Országgyűlés hétfői plenáris ülésén elmondott szavaiból. Több ellenzéki képviselő felvetésére ugyanis a pénzügyminiszter arról beszélt, hogy a főigazgató már elismerte hibáját, visszavonta és törölte nagy botrányt kavart írását.

Varga Mihály egyúttal szóvá tette azt is, hogy a baloldal kettős mércével mér, mert amikor egy baloldali polgármester, a DK-s László Imre pozitívan nyilatkozott Hitlerről, akkor nem követelték lemondását.

Ismert, hogy Demeter Szilárd az Origón megjelent és ma már fel nem lelhető publicisztikájában Soros Györgyöt liberális Führernek nevezte, majd kijelentette, Európa Soros György gázkamrája.

Az írás nagy felháborodást váltott ki a hazai zsidóság soraiban, de az amerikai és izraeli nagykövetség is tiltakozását fejezte ki a holokauszt relativizálása miatt. Az ellenzéki pártok Demeter elbocsátását követelték, és a PIM kutatói is felháborodásukat fejezték ki a cikkben leírtak miatt, a Budavári Önkormányzat pedig szerződést bontott a PIM-mel.