Vegyi anyaggal öntötte le társát egy zavart hallgató a Corvinuson

Vegyi anyaggal öntötte le társát egy zavart hallgató a Corvinuson

A Corvinus főépülete (Fotó: Farkas Szilveszter, Flickr, Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy feltehetően zavart állapotba került hallgató vélhetően vegyi anyag tartalmú folyadékkal öntötte le egyik csoporttársát egy szerdai tanórán a Corvinus Egyetemen. Az esetről az intézmény számolt be honlapján azt sajnálatos incidensnek nevezve, a hírt a Blikk szúrta ki.

Az egyetem közlése szerint a történteknek nem volt előzménye. Az intézmény azonnal értesítette a rendőrséget, az egyenruhások vezették el a bántalmazó diákot, csoporttársát pedig szakszerű orvosi vizsgálatra kísérték. Az ügyben jelenleg is zajlik a rendőrségi vizsgálat, amelyhez a Corvinus Egyetem minden támogatást megad – írták. Ezzel párhuzamosan az egyetem belső eljárás indítását is bejelentette.

Az incidens után a Corvinus biztonsági szolgálata alaposan átvizsgálta a tantermet, ahol az eset történt, illetve az épület mellékhelyiségeit. A tanteremben és az átvizsgált mellékhelyiségekben semmi oda nem illő, gyanús tárgyat, eszközt nem találtak.

Egyúttal az egyetem felhívta a hallgatók figyelmét a Corvinus Hallgatói Támogatás képzett pszichológusainak tanácsadó szolgáltatására. Mint írták, aki nehéz élethelyzetben érzi magát, és mentális támogatásra szorul, forduljon hozzájuk bizalommal segítségért.