Visszakerült a szivárványszínűre festett ferencvárosi pad, új színekkel

Visszakerült a szivárványszínűre festett ferencvárosi pad, új színekkel

Az oktatási tiltakozások színeire festett pad átadása a ferencvárosi Tompa utcában 2023. július 25-én (Fotó: Magyar Hang/Hutter Marianna)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Visszakerült a ferencvárosi Tompa utcába az a pad, amelyet eredetileg szivárványszínűre festettek az LMBTQ-jogok melletti kiállásként, majd tiltakozók többször is átmázoltak, aztán eltűnt. Vagyis nem ugyanaz a pad, hanem egy új, és az oktatási tüntetések mozgalmának piros-fekete kockás színeiben, Folytatjuk a jövőnkért felirattal.

A padot kedd reggel sajtótájékoztató keretében mutatták be – jelentette a Magyar Hang tudósítója a helyszínről. Nyári szünetben is jelen vagyunk az utcán, mi diákok, ahogy a problémák is – mondta az avatáson Szentiványi András, az Egységes Diákfront képviseletében. A pad lehetővé teszi, hogy egymás mellé ülve hallgassuk meg egymást – tette hozzá.

Jövőt álló oktatást szeretnénk. Olyan groteszk világot élünk ma, ahol egy pad átfestése több emberhez eljut, mint diákok és tanárok ezreinek segélykiáltása – mondta László Györgyi a Magyar Anyáktól. A fociultrákat arra kérték hogy az energiát, amit a pad átfestésébe tennének, tegyék a gyermekeik melletti kiállásba.

Kapott a pad hideget es meleget, és én is, nem először hazaárulóztak le engem szélsőségesek, ezt mar megkaptam, mikor cigány gyerekeket tanítottam Borsodban a romagyilkosságok időszakában – mondta Döme Zsuzsanna, Ferencváros alpolgármestere (Magyar Kétfarkú Kutya Párt). Hozzátette, volt, hogy félt, de nem akarta abba hagyni emiatt, amiben hitt. Amikor az amnestys pad kálváriájakor bejelentették hogy ezt a padot bárki lefestheti, akinek pozitív üzenete van, komolyan gondolták, elsőként érkezett a pályázat a kockás padra. Elmondta azt is, hogy az első magyarországi mém múzeumba fog kerülni a korábbi pad.