Winkler Róbert a 444-nél folytatja

Winkler Róbert a 444-nél folytatja

Winkler Róbert a Youtube-on rendszeresen sörkritikákat ad közre (Fotó: Winkler Róbert/Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ismert autós újságíró eddig a Totalcar arca volt (Bazsó Gábor Karotta mellett). Október végén mondott fel a lapnál, amelynek 20 évvel ezelőtt alapítója volt, és a vége felé vezető szerkesztői minőségben dolgozott. Eközben Totalcar címmel különböző tévécsatornákon autós magazint is vezettek ketten.

Winkler október végén mondott fel az Indamedia érdekeltségébe tartozó Totalcarnál. Most a Kreatív készített vele interjút, és ebből kiderült, hogy a 444-hez szerződik, ahol alapvetően újságíró lesz. Az interjúból részletek is kiderülnek a felmondása okairól.

Ebben nincs nagy meglepetés, hiszen Winkler már akkor kifejtette a volt munkahelyével szembeni meglehetősen negatív véleményét, amikor nyáron az Index munkatársainak nagy többsége kilépett a laptól, mert nem érezték biztosítottnak a szerkesztőség függetlenségét, miután kirúgták Dull Szabolcs főszerkesztőt.

Winkler elmondta, hogy „a Totalcar már évekkel azelőtt elindexesedett, mint az Index”. Ezzel arra utal, hogy csorbult a szerkesztői, újságírói szabadság azáltal, hogy a Totalcar autós szponzorai nyomást tudtak gyakorolni az újság munkatársaira, és befolyásolni tudták azt, hogy milyen kritika jelenjen meg bizonyos autókról.

Így foglalja össze a szerinte reménytelenné váló belső helyzetet: „Egy idő után mondtam, hogy köszi, hozzunk itt egy vezéráldozatot, ami nélkül gördülékenyebb lesz és lemondtam a főszerkesztőségről – ezután ment el a Bandi meg a Pista is (Stump András és Vályi István – a szerk.). Már senki sem védte meg a dolgozót meg a cikket, de pénzt termelni meg könnyebbé vált. Kevésbé lettek karcosak a konfliktusok, vagy csak érezte az importőr, hogy nincs ott végre a gyökér Winkler, aki azt mondja, hogy nagyon sajnálja, ami nekik fáj, de viszonthallásra, majd találkozunk a következő sajtóúton. Szóval a Totalcar pár évvel hamarabb indexesedett el, mint maga az Index.”

(via HVG)