A jól felszerelt nagykonyha eszközei (x)

A jól felszerelt nagykonyha eszközei (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az éttermek, üzemi konyhák nagyobb gondosságot igényelnek a felszerelés során, mint egy átlagos háziasszony konyhaszekrénye. A nagykonyhai felszerelések nagyobb terhelést kell elbírjanak, mint a civil felhasználásra tervezett társaik, és a higiéniai szempontok is hatványozottan fontosak az üzemi környezetben. Ezért közkedvelt anyaga ezeknek az eszközöknek a rozsdamentes acél.

Az eszközkészlet részben megegyezik az otthoni konyhában is fellelhető eszközökkel: speciális kések, vágólapok több méretben, tálalóeszközök, szűrők, reszelők, mérlegek, egyéb eszközök alkotják a felszereltség gerincét.

A professzionális eszközök megléte nemcsak hatékonyabbá teszi a nagykonyhai munkát, de a biztonságos munkakörülményekhez is elengedhetetlenül fontosak.

Kések, tálalóeszközök, vágólapok

Ha egy profi séfet képzelünk magunk elé, bizonyára kés van a kezében. A professzionális konyhai vágóeszközök sokféle feladatban nélkülözhetetlenek, például hús szeletelése, zöldség darabolása, hámozás vagy filézés. Mindegyik feladatot külön késméret és -forma szolgálja, hogy az adott alapanyag vágása, szeletelése a legnagyobb hatékonysággal és biztonsággal mehessen végbe.

A nagykonyhai tálalóeszközök palettája igencsak színes: közéjük tartoznak a merőkanalak, speciális csipeszek, tálalóvillák és tálalólapátok, de még a szűrőkanalak is. Mind-mind arra szolgálnak, hogy a konyhai dolgozók az ételeket kezeljék, áthelyezzék egyik edényből a másikba biztonságosan és higiénikusan.

A vágólap szürke, ám nélkülözhetetlen elem a nagykonyhában. Készülhet különböző méretben, vastagságban, fából vagy műanyagból, bár üzemi körülmények között utóbbi alapanyag a kedveltebb a könnyebb tisztíthatóság okán.

Szűrők, keverőtálak, mérőedények

A szűrők legfontosabb feladata az étel folyékony és szilárd komponenseinek szétválasztása. Kedvelt alapanyaguk nagykonyhában a rozsdamentes acél, számos méretben és lyukmérettel készülnek a szűrni való alapanyag tulajdonságainak megfelelően.

A keverőtálak és -kanalak komoly igénybevételnek vannak kitéve, és az is fontos, hogy egyszerre nagy mennyiséget lehessen feldolgozni velük. A megfelelő minőségű keverőeszköz fontos az egyenletes minőség és a vendégek elégedettségének fenntartásához.

A megfelelő mérőeszközök nélkül elképzelhetetlen a pontos, kiszámítható főzés. Ezek az eszközök jórészt rozsdamentes acélból, üvegből vagy műanyagból készülnek. Számos méretben és formában készülnek a legkülönbözőbb speciális igényekhez igazodva.

A felszerelt nagykonyha

Egy professzionális konyhában számtalan eszközre lehet szükség, a készlet összeállítása nagy gondosságot igényel. A Nagykonyhai.com Webáruház konyhai eszközei között fellelhetőek mind a fentebb felsorolt kategóriák, mind pedig a speciális igényeket kielégítő termékek, melyek professzionális megoldást kínálnak a legtöbb nagykonyhai feladatra. Megbízhatóságukkal a HENDI konyhai eszközök külön kiemelkednek az egyébként is erős mezőnyből.