Ajándékötletek házassági évfordulóra (x)

Ajándékötletek házassági évfordulóra (x)

A házassági évforduló megünneplése megerősíti az egymás iránti elkötelezettséget, alapot ad a következő éveknek, így a tökéletes ajándékötlet megtalálásának nagy jelentősége van.

Sokan csak az ezüst- és az aranylakodalom fogalmát ismerik, pedig ezeken felül még vagy harminc másik különleges házassági évforduló létezik. A legismertebb kerek évfordulókhoz különféle hagyományok kapcsolódnak, mindegyiknek megvannak a szokásos ajándékai.

Ajándékok a különleges házassági évfordulókra

A házassági évforduló minden pár életében páratlan esemény, amely jelzi nemcsak az együtt töltött időt, hanem az egymás iránt érzett szerelem elmélyülését is, az elköteleződés komolyságát.

Nagy dilemma szokott azonban lenni, mit is ajándékozzanak a felek egymásnak ezekre a különleges alkalmakra. A Bellio exkluzív ajándékai nőknek az évfordulókon is a szeretet és a megbecsülés kifejezői, amelyekkel emlékezetessé varázsolhatod életed párjának ezt a különleges napot.

Léteznek családok, ahol egyedi szokások alakulnak ki, és nem tárgyi ajándékkal fejezik ki egymás iránti érzéseiket, hanem például minden évben más-más helyszínre utaznak el közösen.

A nevezetesebb jubileumokra sokan a tradíciók szerinti ajándékot adják, így a 25. évfordulóra, az ezüstlakodalomra ezüst koszorút, a 30.-ra, a gyöngylakodalomra 30 gyöngyből álló nyakláncot kaphat a feleség a férjtől, a a 40. évfordulón a rubinlakodalom alkalmából rubinnal ékesített gyűrűt a változatlan szerelem jelképeként, és az aranylakodalomra a kötelék megerősítésére új aranygyűrűket, aranykoronát és aranykoszorút.

Házassági évfordulók, amelyekről még nem hallottál

Bár egy házasság szempontjából talán az egyik legkülönlegesebb, hiszen ez az első, mégis kevesen ismerik a papírlakodalom elnevezést, ahogy az első évfordulót hívják. Nincsen házassági jubileum virág nélkül, ennek ünneplése hagyományosan gyöngyvirággal történik.

A továbbiaknak is megvannak a maga megnevezései, így talán hallhattál már a pamut-, a bőr-, a gyümölcs-, a fa-, az ón- és még hosszan lehetne sorolni, hogy milyen lakodalomról, amelyek szimbolikájukkal mind a kapcsolat hosszát, jellemzőit próbálják megragadni, és hagyományosan megvannak a maga ajándékai, virágai. Ezeket a pár általában csak kettesben ünnepli egy meghitt vacsora mellett.

Nevezetesebb évfordulók

A nagyobb mérföldkövek ünneplése már általában családi körben történik, hiszen ezeknél már nemcsak a feleség és a férj, hanem a gyerekek, később az unokák, dédunokák is érintettek.

Kedves szokás a házassági fogadalom újbóli megerősítése polgári vagy egyházi szertartás keretében.

Az ezüst-, gyöngy-, rubin-, arany-, gyémántlakodalom a legismertebb évfordulók, amelyek igazán különleges kapcsolatot feltételeznek, így ezek méltó megünneplése családi feladat.

Nemcsak a saját, hanem a családtagok házassági évfordulóinak megünneplésére is szokás ajándékozni, ehhez nagyszerű lehetőséget jelentenek a prémiumminőségű termékekből álló, akár egyedileg is összeállítható ajándékcsomagok.