Hasznos tudnivalók a tisztasági falfestés kapcsán (x)

Hasznos tudnivalók a tisztasági falfestés kapcsán (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A lakásunk szépítése, átalakítása során gyakran sok kerül a falfestésre, elvégre a falakon látott színek is nagymértékben befolyásolják az otthonunk hangulatát és az általa nyújtott összképet.

Az idő múlásával azonban a falak elkerülhetetlenül koszolódnak, ennek hatására pedig a felvitt falfesték is beszürkülhet vagy - a gyakori főzés, esetleg lakáson belüli dohányzás hatására - megsárgulhat.

Ilyenkor érdemes sort keríteni a tisztasági falfestésre, amihez a Bíborfesték Üzletház Héra Prémium festékei között megtalálhatjuk a tökéletes alapanyagokat, a többi menüpontban pedig a munkaeszközök beszerzésére is lehetőségünk nyílik.

Mi egyáltalán a tisztasági festés? Miért és hol kell elvégezni? Ebben a cikkünkben többek között ezekre a kérdésekre is választ adunk, tarts velünk!

Mit értünk tisztasági falfestés alatt?

Tisztasági falfestés alatt azt a festést értjük, amikor nem az a célunk, hogy megváltoztassuk a falak színét és ezáltal a belső terek hangulatát, kinézetét. Ilyenkor jellemzően ugyanazt a színt használjuk, mégpedig azért, hogy kicsit felfrissítsük, újszerűvé varázsoljuk a korábbi festésünket.

Erre azért van szükség, mert a mindennapi életvitelünk hatására a falak folyamatosan koszolódnak, hiszen azok érintkeznek a porral, illetve más szennyeződések is érhetik. Különösen igaz ez akkor, ha kisgyermekekkel vagy háziállatokkal élünk együtt, ők ugyanis kevésbé tudnak vigyázni a falak tisztaságára, higiéniájára.

Miért és hol érdemes időnként sort keríteni rá?

A tisztasági falfestést azért érdemes időnként újra és újra megcsinálni, hogy a bekoszolódott falfelületek ismét tiszták, higiénikusak és szépek legyenek. Különösen a fal alsó részét kell figyelni, ott ugyanis sokkal hamarabb megjelennek a foltok, szennyeződések.

Tulajdonképpen bárhol szükség lehet az elvégzésére, de az olyan helyiségekben mindenképp, ahol gyakran közlekedünk vagy ami nagy igénybevételnek van kitéve. Tipikusan ilyen például az előtér, a folyosó, a konyha, de akár a gyerekszobát is említhetnénk.

Hogyan tolható ki a tisztasági falfestés időpontja?

Nem mindenki rajong a falfestésért, mert valljuk be, elég nagy felfordulással tud járni. Ha ki szeretnénk tolni a következő időpontját, akkor - amennyire ez lehetséges -, vigyázzunk a falak tisztaságára. Falfestéskor pedig használjunk mosható falfestékeket, hogy a koszt óvatosan le tudjuk mosni, dörzsölni róluk.

Nem kérdés tehát, hogy a tisztasági falfestést időnként érdemes elvégezni annak érdekében, hogy az otthonunk kellőképpen higiénikus és esztétikus legyen. Az, hogy mikor célszerű sort keríteni rá, változó lehet attól függően, hogy melyik helyiségről van szó, illetve hogy milyen festékkel festettük le előzőleg a falakat.

Ha ki szeretnénk tolni a tisztasági falfestés időpontját, akkor használjunk jó minőségű, mosható falfestékeket, amik könnyen beszerezhetőek a Bíborfesték Üzletház webshopjából!