Kölyökkutya érkezik hozzád? Így készülj fel könnyedén! (x)

Kölyökkutya érkezik hozzád? Így készülj fel könnyedén! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amikor egy kiskutyával bővül a család, az egyszerre izgalmas és kihívásokkal teli időszak. Természetes, hogy szeretnéd a lehető legjobb környezetet biztosítani számára. Ahogyan az is teljesen érthető, hogy tele vagy kérdésekkel, kételyekkel.

A jó hírünk, hogy valójában nagyon egyszerűvé teheted a felkészülés időszakát. Mutatjuk, hogy hogyan!

Stresszmentes, örömteli várakozás

A Grandopet.hu kölyökkutya kezdőcsomagjai révén feszültségmentesen készülhetsz kedvenced fogadására. Anélkül, hogy bármilyen fontos felszerelést vagy kelléket elfelejtenél. Egyenként összeválogatva rendkívül megterhelő és fárasztó, és persze ott van még a kétely is, hogy egyáltalán jól döntesz-e. A kezdőcsomagok épp ezt a terhet hivatottak levenni az újdonsült kutyagazdikról. Ugyanis ezeket a szetteket állategészségügyi szempontok figyelembevételével állítják össze, ami jókora megnyugvással tölthet el téged is.

Mialatt a csomagod megérkezik hozzád, foglalkozhatsz fontosabb dolgokkal, például a kölyök területének kialakításával. Nagy változás ez, az otthonodat ugyanis kutyabaráttá kell tenned, ami azt jelenti, hogy minden veszélyes tárgyat, mérgező növényt el kell pakolnod jó messzire. Érdemes a lábbeliket is biztonságosan eltárolni, hogy a játékos eb semmiképp se kaparinthassa meg valamelyiket.

Amire biztosan figyelned kell

A kezdeti időszak csupa meglepetés lesz számodra és a kölyök számára is, hozzá kell szoknia az új környezetéhez, időbe telik, amíg összebarátkozik veled, és elkezd megbízni benned. Szerencsére segítheted a bizalom kiépítését rengeteg módon. Például a szeretetteljes, ám következetes neveléssel. Már az elején fontos leszögezned az alapszabályokat, melyek betartását illetően nem szabad sosem kivételt tenni, különben nem fogja érteni, hogy mit, mikor és miért lehet vagy sem elkövetni.

Mindenképpen légy türelmes a kölyökkel, akár hiperaktív, izgága viselkedést tanúsít, akár alig mer körbejárni a szobában, hagyj időt neki a feloldódáshoz.

Ne csak az fizikai egészségére ügyelj, ugyanis a kiskutya gondozása nem egyedül a táplálásából áll, naponta kell foglalkozni vele, a bundájának ápolására, a közös játékra ugyanúgy időt kell fordítani.

Hogyan segítheted a beilleszkedését?

Apránként teljesen összehangolódtok, ami a napi ritmusotokat illeti, de haladj apró lépésekben, minden egyes nap próbáld meg bevonni bundás barátodat egy-egy tevékenységedbe. Persze csak azokba, amelyek számára is biztonságosak. Amíg nem kapta meg az összes oltását, és nem mehet közösségbe, addig otthoni környezetben tanítgasd.

Abban biztos lehetsz, hogy a kölyök nevelgetése sok-sok örömet és vidámságot hoz majd a mindennapjaidba. Cserébe csak szerető otthont kér, és rengeteg felszabadult, gazdis programot.