Miért válasszuk a sínes lámpa rendszereket? (x)

Miért válasszuk a sínes lámpa rendszereket? (x)

Amikor otthonunkat tervezzük meg, az egyik legfontosabb lépés kiválasztani a házba illő világítástechnikai eszközöket. Ez nem egyszerű feladat, hiszen számos szempontot kell figyelembe vennünk.

Szerencsére, ha egy kicsit utánajárunk a témának, akkor könnyen eligazodhatunk a különféle lámpák között, de ettől függetlenül szerettünk volna mi is segíteni ezzel a rövidke cikkel azoknak, akik tanácstalannak érzik magukat. Tarts velem, mert most megtudhatod, hogy miért érdemes a sínes lámpák mellett dönteni!

Világítástechnikából jeles

Nem kell szakértőnek lenned ahhoz, hogy beszerezd a legjobb minőségű világítóeszközöket, azonban érdemes bizonyos szempontok alapján mérlegelni! Fontos például, hogy praktikus termékeket vegyünk, ugyanakkor sok esetben a design sem utolsó. Ha mindkét feltételnek eleget tesz a lámpa, akkor megtaláltuk a tökéletes terméket.

Arról hosszasan regélhetnék, hogy melyik helyiségbe milyen típusú darab illik, szóval csak néhány pontban vesszük át, mi a világítás megtervezésének lényege.

A hálóban nincs szükség túl erős fényre. Itt ugyanis az éjjeli lámpa és a hangulatvilágítás használata az uralkodó, a központi világítás megléte szinte csak a takarítás során fontos. A nappaliba szerelhetünk fel csillárt vagy mennyezeti lámpát. Ebben a helyiségben nagy szerepet kap a design is. Ajánlott még a kanapé mellé olvasólámpát is elhelyezni. A konyhában és fürdőben is uralkodhat a hangulatvilágítás, azonban mindkét terepen jól jöhet néhány erősebb fényű lámpa is.

Sínes lámpa rendszerek

A sínes lámpa rendszereket sokan kedvelik, ezeket ugyanis nagyon könnyű variálni. Az sem lehet akadály számunkra, ha egy adott szobát akár többször is átrendezünk egy évben. Ezeket a termékeket ugyanis egyszerűen átmozgathatjuk egy másik pozícióba. Gondolj csak bele, milyen jól jön ez a funkció egy irodában vagy egy eladótérben!

A sín belsejében egy rézvezeték fut, amely vezeti az áramot. Egy sínszakasz lehet akár több 10 méteres is, így kedvünkre formálhatjuk a rendszert, mivel az csak egy ponton csatlakozik a mennyezeti elektromos kiálláshoz. A sínen így bárhol változtathatunk, ha nekünk úgy tetszik.

Amennyiben neked is megtetszett az ötlet, hogy könnyen mozgatható és formálható eszközökkel, berendezésekkel tedd otthonossá a lakásod, akkor látogasd meg bátran a Designmarket lakberendezési webshop kínálatát!

Sínes lámpa típusok

Különféle szempontok szerint megkülönböztethetünk egymástól eltérő tulajdonsággal bíró sínes rendszereket.

Ha a használati feszültség szempontjából szeretnénk különbséget tenni, akkor vannak erős- és gyengeáramú sínek.

Amikor azt vizsgáljuk, hogy hány fázis vagyis hány áramkör található a sínekben, akkor 1, 2, illetve 3 fázisú rendszerekről beszélhetünk.

Végül, de nem utolsósorban kaphatók felületre felhelyezhető, függesztett, süllyesztett és sodrony sínek is.

Címkék: lámpa