Segítünk a legjobb babakocsi kiválasztásában! (x)

Segítünk a legjobb babakocsi kiválasztásában! (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mivel a babakocsi egy viszonylag drága tételnek számít a babakelengye listán, így érdemes alaposan átgondolni azt, hogy melyik modell mellett teszed le majd a voksodat. A hatalmas kínálatnak köszönhetően azonban sokan hajlamosak elbizonytalanodni, a jelen cikkünkben ezért igyekeztünk minden fontosabb információt összefoglalni, amelynek segítségével olyan babakocsit találhatsz, amiben a kisbabád is remekül érzi magát, és amivel számodra is gördülékenyebbé válnak majd a mindennapok.

Babakocsi kínálat 2023-ban

A gépjárművekhez hasonlóan a babakocsik is folyamatos fejlődésen mennek keresztül. A gyártók igyekeznek praktikus és kényelmes funkciókkal kibővíteni őket, ezáltal lépést tarthatnak a szülők igényeivel.

Tökéletes példát jelentenek erre a Babakocsi Mánia Berry Baby Sojan multifunkciós babakocsijai, amelyeken megjelentek a felnikre emlékeztető ezüst- vagy aranyszínű galvanizált és már defektmentes kerekek, illetve az anyagukban az akár mosógépben is kimosható eco bőrök.

Nehéz lesz tehát a választás közülük, ha nincsenek konkrét elképzeléseid. Ezért javasoljuk, hogy mielőtt belevágnál a vásárlásba, gondold át, ki fogja legtöbbet használni a babakocsit, milyen terepen fogtok sétálni leginkább, és mekkora tárolási helyetek van!

Emellett az is fontos szempont lehet még, hogy főként tömegközlekedéssel vagy autóval mozogtok-e, illetve mennyit utaztok majd.

Multifunkcionális vagy hagyományos babakocsi?

Bár a multifunkcionális babakocsik ára borsosabb, mint a hagyományos babakocsiké, de hosszú távon megérik a befektetést, mivel a vázukra több, azzal kompatibilis kiegészítőt tudsz ráhelyezni.

Így kezdetben rakhatsz rájuk egy mózeskosarat, vagy egy adapter segítségével akár egy autósülés is rögzíthető, majd amikor a gyerkőc már készen áll arra, hogy üldögéljen, akkor válthattok ülő pozícióra is.

Ennek köszönhetően pedig ezek a kocsik a baba újszülött korától a totyogós kor végéig ki fognak majd szolgálni titeket, és minden körülménynek meg fognak majd felelni.

Hogyan válassz közülük?

Az első és legfontosabb szempont a súly. Az ember ugyanis sokszor már azt is megérzi, ahogy a csöppsége egy szempillantás alatt kisgyerkőccé cseperedik, így nem hiányzik még az is, hogy egy nagyobb súlyt kelljen folyamatosan emelgetnie.

Emellett fontos szempontnak számítanak még a kerekek is. Ha nem szeretnél egy esetleges defekttel bajlódni a séta során, akkor válaszd a tömör gumi kereket. Ha viszont azt szeretnéd, hogy a gyermeked ne érezze meg a hepehupákat az út során, akkor válaszd a felfújható kereket.

Abban az esetben pedig, ha azt szeretnéd, hogy az első két kerék ne fix legyen, hanem arra forduljon el, amerre tolod, mivel egyenetlen talajon vagy szűk helyeken fogtok közlekedni, akkor a bolygósíthatóságra is figyelned kell.

Végül pedig talán az összecsukhatóságot említenénk még meg, mint fontos tényezőt. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy hogyan és mekkorára tudod összecsukni a babakocsit, ha például sokat utaztok autóval, vagy épp nincs nagyméretű tárolóhelyed.