Tudod, hogy milyen bőrtípussal rendelkezel? (x)

Tudod, hogy milyen bőrtípussal rendelkezel? (x)

A megfelelő bőrápolást alapvetően a bőrtípus határozza meg. Ha nem tudod, hogy mire van szüksége a bőrödnek, a megfelelő kozmetikumok megtalálása is nehéz folyamat lehet, egy rosszul megválasztott termék pedig sokszor károsan hat bőröd egészséges működésére. Amennyiben nem szeretnél ebbe a hibába esni, akkor vásárlás előtt derítsd ki, milyen a bőrtípusod!

Bőrtípusteszt mindenkinek

Ha szeretnéd megtudni, hogy milyen bőrtípussal rendelkezel, egy könnyen használható teszttel gyors eredményre tehetsz szert. Bőröd típusára számos jellemző alapján következtethetsz. Meghatározó a korod, a bőröd felszínének állapota, a pórusok mérete, az esetleges ráncosodás mértéke, a pattanások előfordulásának gyakorisága.

Ha ezeket a tulajdonságokat megfigyeled, már következtethetsz a típusra. Az interneten szerencsére számos gyorsteszt segíti a bőrtípus meghatározását, de a legbiztosabb eredmény érdekében érdemes képzett kozmetikushoz fordulni. Amennyiben már tudod, hogy melyik kategóriába tartozol, akkor célzottan vásárolhatod meg az ápolására szánt termékeket.

Az egyes bőrtípusok jellemzői

Alapvetően normál, száraz, zsíros és problémás, valamint kombinált bőrt különböztethetünk meg. A normál bőr jellemzője, hogy a faggyútermelés egyensúlyban van, a hidratáltság átlagos. Ennek köszönhetően pattanások vagy egyéb problémák ritkán fordulnak elő. Nem szabad azonban elhanyagolni a normál bőrt sem, a rendszeres tisztítás, hidratálás, és a ráncok megelőzése az ilyen bőrtípussal rendelkezők esetében is roppant fontos!

A zsíros bőr kezelése már egy fokkal nehezebb. Arcukra jellemző az olajos, fényes csillogás, a túlzott faggyútermelés következtében pedig gyakoriak a pattanások, a mitesszerek. A rendszeres tisztítás, valamint a könnyed hidratálás elengedhetetlen ebben az esetben.

A gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású termékek csökkenthetik a pattanások kialakulásának esélyét. A SzépségCenter webáruház arcápolási termékek sokaságával vár Téged ázsiai márkák segítségével.

A kombinált bőr egyfajta vegyes bőrtípus, amely a zsíros és a száraz bőr kombinációja. A homlok, az áll és az orr gyakran fényes, zsíros, míg az arc többi része, különösen az orcák szárazak, akár hámlásra hajlamosak is lehetnek. Az ebbe a bőrtípusba tartozó arc ápolása talán komplikáltnak tűnhet, de a megfelelő termékek célzott használatával egyszerűen kivitelezhető.

Termékek bőrtípusok szerint

A problémás bőrűek számára a nyugtató, gyulladáscsökkentő termékek használata elengedhetetlen. Az érett, kevésbé feszes bőr anti-aging termékekkel karbantartható, a ráncok mennyisége és mélysége csökkenhet, javíthat a bőr állapotán az anti-aging kozmetikum.

A száraz bőr hidratálása kiemelt figyelmet érdemel, de a normál bőrtípusnak is ajánlott a rendszeres ápolás és tisztítás. Megfelelő termékek használatával bőröd sokáig egészséges és ragyogó lehet.