Újra felbukkant az állítólagos fekete párduc

Újra felbukkant az állítólagos fekete párduc

A Kiskunhalas határában észrevett állítólagos fekete párduc lábnyoma (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szolnok és Újszász között bukkant fel vasárnap délután az állítólagos fekete párduc, egy szemtanú videófelvételt is készített róla – írta meg a Blikk, amely videókat is közölt az állatról.

Lakott területhez nagyon közel, Szolnok és Újszász között bukkant fel az állat. Mint a Blikk megtudta, Both Zoltán vadállatbefogónak szóltak az észlelésről ismerősei, akik videófelvételt is küldtek neki az esetről.

– Épp most haladtak arra kocsival az ismerőseim. Még én is néztem egy nagyot, pedig ezzel foglalkozom. Ha bárkiben kétely merült volna fel, hogy a most már majdnem egy hónapja Magyarországon kóborló állat vajon csak egy jól meghízott fekete macska vagy egy párduc, ez a 100-150 méterről készült videó kétséget kizáróan bemutatja, hogy az utóbbi. Ez nem egy kövér macska, ekkora állatot én sem gyakran látok – mondta a Blikknek vadállatbefogó, aki szólt ismerőseinek, azonnal riasszák a 112-t, amit meg is tettek.

A rendőrség azonban azt írta a Blikknek, hogy a helyszíni nyomok nem támasztják alá nagytestű ragadozó mozgását, de a bejelentés és a rendelkezésre álló felvétel alapján vizsgálják a körülményeket.

Kiskunhalas polgármestere hozott nyilvánosságra egy felvételt december közepén egy, a város határában sétáló nagymacska-szerű állatról. A rendőrség később azt közölte, hogy a szakemberek véleményei alapján egy fekete párduc lehet az állat. A következő hetekben többször látni vélték, de nem sikerült egyelőre bizonyítani, hogy tényleg fekete párducról lenne szó. 

Címkék: állat