A Momentum Márki-Zay Pétert támogatja

A Momentum Márki-Zay Pétert támogatja

Fekete-Győr András bejelenti, hogy Márki-Zay Pétert támogatják az előválasztás második fordulójában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

Márki-Zay Péter egy olyan ember, akiben bízni tudunk. Egy olyan ember, akivel szakpolitikai ügyekben egyetértünk. Akivel hitelesen tudunk együtt harcolni a korrupció felszámolásáért. Ezért Márki-Zay Pétert támogatjuk. Mert úgy látjuk, hogy vele van a legnagyobb esélyünk Orbán Viktor legyőzésére – jelentette be Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, a párt első fordulóban elbukó miniszterelnök-jelöltje csütörtök délutánra meghirdetett rendkívüli sajtótájékoztatóján. Az eseményen Márki-Zay Péter is megjelent. 

Orosz Anna elmondta: az elmúlt napokban a Momentum elnöksége komoly vitákat folytatott arról, mi is a párt szerepe. – Nemcsak a legtisztább jelöltet kell támogatnunk, hanem azt is, akik balról jobbról és a bizonytalanok közül is meg tudja szólítani. Ez a jelölt Márk-Zay Péter – fogalmazott, hozzátéve: Márki-Zay és a Momentum olyan szövetséget kötött, ami a tisztességet, emberséget, a zöld célokat is képviseli. – A demokrácia és a jogállamiság felépítéséért is harcolni fogunk. Képviselni fogjuk azokat a milliókat, akiket az Orbán-rendszer szánt szándékkal hagyott magára, kiállunk a kisebbségek mellett. Egy zöld és fenntartható Magyarországot építünk – mondta, majd felszólította a Jobbikot, hogy valljanak színt.

Márki-Zay Péter kifejtette: az a meggyőződése csak megerősödött, hogy egy ellenzéki szövetség a civilek és a pártok között szükséges az Orbán-rendszer elleni győzelemhez. Óriási lehetőségnek nevezte, hogy 106 jelölt képviseli az ellenzéket, így egy az egy ellen lehet versenyezni. – A jövő évi siker előfeltétele az ellenzék megtisztulása, hogy hitelesen képviseljünk a fideszes választók számára is egy jobb alternatívát. A Momentum kulcsszereplő volt ebben a küzdelemben, és végtelen megnyugvást jelent, hogy a fiatalok egyre nagyobb tábora várja a változást. Tárt karokkal várjuk Karácsony Gergelyt, és a DK szavazóit is – fejtette ki Márki-Zay.

Fekete-Győr András újságírói kérdésre válaszolva közölte: a Momentum egységes volt a döntés meghozatalakor, de korábban egyeztettek Karácsony Gergellyel is. Egyértelművé tette: nem azt állítják, hogy a többi jelölttel nincs esély, hanem hogy velük kevesebb esély van. 

Márki-Zay Péter szintén kérdésre válaszolva elmondta, elfogadja Karácsony Gergely szombati vitára való meghívást, de nagyon örülne neki, ha Gulyás Márton és a Partizán vitára való felkérését fogadnák el a jelöltek. 

Sok minden változott, de egy nem Magyarország történetének legkorruptabb kormányát le kell váltani. Bátran kijelentettem, hogy Karácsony Gergelyt támogatom. Amikor minden rendelkezésre álló információval meggyőztek, hogy Karácsony nem tudja legyőzni Dobrevet most és később Orbánt, akkor nem léphetek vissza – közölte a Hír Tv kérdésére Márki-Zay. A miniszterelnök-jelölt jelezte, több közvéleménykutatóval egyeztetett, a rendelkezésre álló információk alapján az a helyes döntés, ha elindul.

A Momentum az egyik legnépszerűbb ellenzéki párt, sokan a szimpatizánsok között taktikailag szavaztak, ezért nem rám adták voksukat. Most arra bíztatok mindenkit, hogy szavazzon Márki-Zay Péterre – fejtette ki Fekete-Győr, aki úgy véli, a rá szavazó húszezer embernél most többet tud mozgósítani. Közölte azt is, hogy az ő pártelnöki jövőjéről a hétvégén döntenek bizalmi szavazáson.

Márki-Zay a Hvg.hu kérdésére reagálva elmondta, az Új Világ Néppárt frakciójába szeretne beülni, és amennyiben nem tudnának frakciót állítani, ami centrista, jobboldali,kereszténydemokrata értéket képvisel, akkor a Párbeszéd frakciójába ül be, ahogy ezt korábban is jelezte. – Miniszterelnök-jelöltként nemcsak a pártok, hanem a civilek érdekeit is képviselem – fogalmazott.